Νέο μήνυμα του 112 για απομάκρυνση των κατοίκων του Μαραθώνα, της Ραπεντώσας και του Διονύσου αυτήν τη φορά. Η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει να καίει τα πάντα στο πέρασμά της και λίγο πριν από τις 23:00 οι αρχές αποφάσισαν την εκκένωση του Μαραθώνα και των άλλων δυο περιοχών. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, «η κατάσταση στον Βαρνάβα παραμένει επικίνδυνη αφού η πυρκαγιά εξελίσσεται ανάμεσα σε κατοικίες έχοντας προκαλέσει και ζημιές».

Λίγο πριν από τις 21:00, τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν έκαναν τις τελευταίες τους ρίψεις και αναμένεται να σηκωθούν, ξανά, με το πρώτο φως της ημέρας.Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και αυτή τη στιγμή οι κύριες γραμμές άμυνας έχουν αναπτυχθεί, βόρεια, στο Μικροχώρι Ωρωπού, ανατολικά, στο Γραμματικό και νότια, στη Σταμάτα, με στόχο να μπορέσουν να ανακόψουν την πυρκαγιά. Στη φωτιά επιχειρούν 400 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Από αέρος μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν 29 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα, 16 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

marathonas.jpg

Νέο 112 για εκκένωση της περιοχής Ρεπεντώσα προς Δροσιά και Κηφισιά

Νέο μήνυμα εστάλη από το 112 για εκκένωση της περιοχής Ρεπεντώσα προς Δροσιά και Κηφισιά λόγω της δασικής πυρκαγιάς.

mar.jpg

Εκκενώνεται και ο Διόνυσος

Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση Διονύσου προς Δροσιά και Κηφισιά. «Αν βρίσκεστε στην κοινότητα Διονύσου απομακρυνθείτε προς Δροσιά & Κηφισιά μέσω Λ.Διονύσου» αναφέρεται.