Μαίνεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Κυριακή γύρω στις 13.00 ανάμεσα στις περιφέρειες Σεφεριχισάρ και Μεντερές, στα νότια και τα νοτιοδυτικά της επαρχίας της Σμύρνης. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις καθώς οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 70-117 χιλιομέτρων την ώρα, όπως είπε ο κυβερνήτης της επαρχίας Σουλεϊμάν Ελμπάν, απειλώντας κατοικίες και βιομηχανικές ζώνες στην επαρχία της Σμύρνης.
Οι τουρκικές πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πολλά πύρινα μέτωπα το τελευταίο 24ώρο στη Σμύρνη, το Ντενιζλί, το Αϊδίνι και τη Μανίσα. Σύμφωνα με τις αρχές, αρκετές έχουν τεθεί υπό έλεγχο, ενώ μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 17 άτομα για τις δασικές πυρκαγιές. Οι προσπάθειες οριοθέτησης και κατάσβεσης συνεχίζονται, ενώ γίνεται και η εκτίμηση των ζημιών.
Πέντε συνοικίες εκκενώθηκαν στην περιοχή του Σεφεριχισάρ, όπου η φωτιά απείλησε σπίτια.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι κάτοικοι κόβουν δέντρα στο χωριό Ουρκμέζ, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τις φλόγες να πλησιάσουν στα σπίτια τους.
Μια άλλη πυρκαγιά, που ξέσπασε σε μια χωματερή στο Γκαζιεμίρ, 13 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης της Σμύρνης, επεκτάθηκε σε δασική έκταση και απειλεί τη βιομηχανική ζώνη του Οτοκέντ, όπου έχουν την έδρα τους πολλές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι NTV, μία από αυτές κάηκε.
Το αεροδρόμιο της Σμύρνης έχει επίσης αναστείλει προσωρινά όλες τις πτήσεις από και προς την πόλη.