Μια διαφορετική πρόταση από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 αβγά
  • 400 γρ. κιμά, χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο
  • ½ κ.γ. μπαχάρι
  • 5 φλ. ρύζι, μαγειρεμένο, σπυρωτό
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα αβγά.

Περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα και αμέσως μετά αρχίζουμε να ανακατεύουμε προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να μαγειρευτούν τα αβγά και να διαλυθούν.

Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.

Επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά.

Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο, μπαχάρι και νερό μέχρι να καλυφθεί ο κιμάς.

Μαγειρεύουμε για 15 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι, τη σάλτσα σόγιας, τα καρότα και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μαγειρεμένα αβγά.

Ανακατεύουμε ξανά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.