«Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Τιμή μου να εκπροσωπώ την Ελλάδα». Αυτά τα λόγια συνοδεύουν το απολογιστικό βίντεο που ανάρτησε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα και Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικής Αθήνας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και στο οποίο παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα της τετραετίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο Αναπληρωτής Υπουργός στο γεγονός ότι η Ελλάδα δυνάμωσε τη φωνή της μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πλέον είναι ένας ισότιμος εταίρος που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, μια χώρα πρωταγωνιστής των Ευρωπαϊκών εξελίξεων. Υπενθυμίζει τις εμβληματικές ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες από τις οποίες ξεχωρίζει το Ταμείο Ανάκαμψης, όταν η Ελλάδα εξασφάλισε 72 δις, τα περισσότερα από κάθε κράτος-μέλος.

Επίσης σημειώνει ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια η ελληνική κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει απανωτές εθνικές και ευρωπαϊκές κρίσεις τις οποίες διαχειρίστηκε με μεγάλη επιτυχία (ελληνοτουρκικές σχέσεις, πανδημία Covid, πόλεμος στην Ουκρανία, ενεργειακή κρίση, εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού στον Έβρο).

Μέσα από το βίντεο παρουσιάζονται οι σημαντικοί σταθμοί αυτής της ευρωπαϊκής διαδρομής, με τις διεθνείς συνεργασίες και τις ισχυρές συμμαχίες αλλά και τις μεγάλες ευρωπαϊκές εκδηλώσεις που φιλοξένησε η χώρα μας, όπως η Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης και οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 40 Χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ.

Δείτε το βίντεο: