Για λόγους ασφαλείας και περιορισμού του κινδύνου πυρκαγιάς λόγω της επικράτησης των υψηλών θερμοκρασιών , με εντολή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη αύριο Σάββατο από τις 9:00 το πρωί και για 24 ώρες θα μείνουν κλειστά όλα τα πάρκα και τα άλση αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, πρόκειται για το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του Αρεως, το Λόφο Φινοπούλου και το Αττικό Αλσος. Για τους ίδιους λόγους, αναβάλλονται και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας που έχουν προγραμματιστεί για αύριο το βράδυ στο θέατρο του Αττικού Αλσους, «Κατίνα Παξινού».

Σημειώνεται ότι για τη λειτουργία των Πάρκων την Κυριακή 16 Ιουλίου θα υπάρξει ενημέρωση με νεότερη ανακοίνωση της Περιφέρειας και αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.

Συνολικά 52 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι περισσότερες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΣ, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Εν τω μεταξύ, σε 99 ανέρχονται οι συλλήψεις ατόμων, στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας, για εμπρησμούς σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της χώρας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πυροσβεστικό Σώμα, με τα στοιχεία συλλήψεων του 2023 για αγροτοδασικές πυρκαγιές έως τις 13 Ιουλίου, έχουν συλληφθεί 94 άτομα για εμπρησμό από αμέλεια και 5 από πρόθεση.

Σχεδόν το σύνολο των παραπάνω συμβάντων σχετίζονται με αγροτικές εργασίες (καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, κάπνισμα κυψελών κ.ά.).