Αποστομωτικός ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος απέναντι στη λαϊκίστικη και συκοφαντική τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη πως οι Δημοκράτες είναι κόμμα-πάρκιγνκ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ερωτηθείς σχετικά στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των Δημοκρατών, κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη να μη βιάζεται να προχωρήσει σε ερμηνείες, υπογραμμίζοντας ότι αυτοί που θα τους κρίνουν είναι οι πολίτες με την ψήφο τους στις επικείμενες ευρωεκλογές. «Μην βιάζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να με ερμηνεύει. Θα τον ερμηνεύσουν οι πολίτες στις 9 Ιουνίου. Θα μας ερμηνεύσουν οι πολίτες και εμάς και εκείνον», είπε συγκεκριμένα ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Μάλιστα ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμισε τη βούλησή του να μην προχωρεί σε τσακωμούς και ανάλογου τύπου αντιπαραθέσεις, καθώς, όπως παρατήρησε, οι πολίτες δεν θέλουν κάτι τέτοιο.

«Μπορώ να απαντήσω σε όποια ένταση χρειάζεται», είπε όταν του ζητήθηκε μια απάντηση για το σχόλιο Ανδρουλάκη, ωστόσο, όπως είπε, «δεν το επιλέγω. Με το αυξημένο κόστος ζωής και γενικότερα με τα προβλήματα που έχει ο πολίτης, όταν σε βλέπει να τσακώνεσαι τον πιάνει αηδία». «Εμείς ιδρύσαμε ένα νέο κόμμα που εδράζεται στο κέντρο. Μην βιάζεται ο Πρόεδρος του Πασοκ να με ερμηνεύει. Θα τον ερμηνεύσουν οι πολίτες στις 9 Ιουνίου. Θα μας ερμηνεύσουν οι πολίτες και εμάς και εκείνον. Δεν θέλω να ασχολούμαι με αυτά», ξεκαθάρισε.