Την Κυριακή, 21 Μαϊου, θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Αν χρειαστούν δεύτερες εκλογές θα γίνουν το αργότερο εως αρχές Ιουλίου.

Η πρώτη κάλπη θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει, ενώ η δεύτερη κάλπη θα κρίνει πώς θα κυβερνήσει, τόνισε, ανάμεσα σε άλλα ο πρωθυπουργός.

Αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα, έκανε σαφές εκ νέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι οι Έλληνες, ανάμεσα σε άλλα, στις εκλογές, θα επιλέξουν αν ο τόπος θα συνεχίσει να διεκδικεί και να κερδίζει το στοίχημα του εκσυγχρονισμού. Και θα κρίνουν τελικά δύο διαφορετικές θητείες στην οικονομία, στην κοινωνία, στην άμυνα, στην εξωτερική πολιτική, στη διεθνή εκπροσώπηση της χώρας, τόνισε.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι θα αποφασίσουν σωστά.

Υπενθυμίζεται ότι βασικό θέμα της συνεδρίασης του σημερινού υπουργικού συμβουλίου είναι η παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, δράσεων για τη δημόσια διοίκηση:

α) Ερανιστικό νομοσχέδιο, β) Καθορισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και των συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του Συστήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής, γ) Ενημέρωση για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, δ) Αποτίμηση παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του δημοσίου τομέα, ε) Δράσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη λειτουργία του κράτους.

Παρακολουθήστε την εισαγωγική τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: