Μπαράζ άρθρων, αναρτήσεων στα σόσιαλ μίντια και αναφορών σε ΜΜΕ –με αφορμή οτιδήποτε, αλλά με προμετωπίδα τον ΟΠΕΚΕΠΕ– έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η επιχείρηση αποδόμησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Λυτοί και δεμένοι έχουν μπει σε μια φάμπρικα που στόχο έχει να φθαρεί η κυβερνώσα παράταξη, αλλά κυρίως ο πρωθυπουργός. Παρά την αποτυχία που σημείωσε η εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών, μετά τις αποκαλύψεις αναφορικά με τις θεωρίες συνωμοσίας που στήθηκαν και τα fake news, το έργο επιχειρείται να επαναληφθεί με νέες παραστάσεις.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο… θίασος είναι ο ίδιος –όπως και το περιεχόμενο του έργου– και δύσκολα θα πείσει το κοινό. Παρ’ όλα αυτά δεν το βάζουν κάτω, ούτε οι συντελεστές ούτε και οι παραγωγοί που ξοδεύονται για ν’ ανεβάσουν την νέα αυτήν παράσταση. Βέβαια, παράλληλα, αναζητούν και άλλες λύσεις που όμως στο παρελθόν δοκιμάστηκαν και απέτυχαν παταγωδώς.

Το rebranding Τσίπρα από τη μία και το στόρι με τον Σαμαρά από την άλλη έρχονται ως εναλλακτικές για τη δημιουργία ενός αντίπαλου… δέους με τον άχαστο πρώην πρωθυπουργό και ως παράγοντα που θα κόψει ποσοστά από τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας με τον επίσης πρώην πρωθυπουργό.

Όσο δε οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός τόσο η τοξικότητα και η πόλωση παίρνουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Ειδικά οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι που εμφανίζονται δυσαρεστημένοι αρνούνται να ψηφίσουν άλλο κόμμα και επιλέγουν να βρεθούν στην γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων.

Βέβαια όσοι επιδιώκουν την αλλαγή σκυτάλης στην εξουσία εκτιμούν πως οι αναποφάσιστοι δεν έχουν πού να στραφούν και γι’ αυτό ετοιμάζουν και τις εφεδρείες. Αδυνατούν να καταλάβουν πως οι περισσότεροι εξ αυτών αναμένουν την εξέλιξη των πραγμάτων, τις κινήσεις Μητσοτάκη και κυρίως την υλοποίηση του προγράμματος για το οποίο έχει δεσμευθεί.

Το Σαββατοκύριακο ξαναπαίχτηκε το έργο των πρόωρων εκλογών. Ξαναπαίχτηκε και αυτό της εν κινήσει αλλαγής πρωθυπουργού που όμως έχει κουράσει αφού επαναλαμβάνεται σχεδόν από τη συμπλήρωση του πρώτου έτους διακυβέρνησης της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το είδαμε άλλωστε και πριν από τις εκλογές του 2023 με τα γνωστά αποτελέσματα.

Όχι, ο δρόμος για την κυβέρνηση δεν είναι στρωμένος με ρόδα και δάφνες. Όμως οι πολίτες χρειάζονται κυβέρνηση και όχι ακτιβιστές που καταστροφολογούν και ποντάρουν όλα τα λεφτά τους σε ένα τοξικό και ακραία διχαστικό κλίμα, ίδιο με αυτό που οδήγησε στην περίοδο 2015-2019 με τα γνωστά αποτελέσματα…