Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κυπέλλου στο Κάιρο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά το ασημένιο μετάλλιο στο Μπακού, έπιασε κορυφή στο Κάιρο κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο παγκόσμιο κύπελλο.

Ο 35χρονος «άρχοντας των κρίκων» ένα μήνα μετά τη 2η θέση στον αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου στο Μπακού, επέστρεψε στη βάση του, δούλεψε και στο Κάιρο ήταν ασυναγώνιστος.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, εκτέλεσε πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 5.600, πήρε 8.766 για την εκτέλεσή του και με 14.366β. ανέβηκε στην 1η θέση κι έμεινε εκεί μέχρι το τέλος.

Ο Αρμένιος, Αρτούρ Αβετισιάν, που προκρίθηκε με την καλύτερη βαθμολογία στον προκριματικό (14.223), στον τελικό πήρε 14.300 (5.400-8.800 συν 0.100 μπόνους) κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο ολυμπιονίκης στο Τόκιο και στο Παρίσι, ο Κινέζος Γιανγκ Λιού, με 13.866 (5.400-8.466).

H κατάταξη του τελικού:

1.Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 14.366

2.Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία) 14.300

3.Γιανκ Λιού (Κίνα) 13.866

4.Αρτούρ Νταβτιάν (Αρμενία) 13.833

5.Αλί Αμπντελακέρ (Αίγυπτος) 13.800

6.Ομάρ Μοχάμεντ (Αίγυπτος) 13.666

7.Χοακίν Αλβάρεζ (Χιλή) 13.400

8.Παού Χιμένεζ (Ισπανία) 13.066

Νικήτας Κακλαμάνης: Σε ευχαριστούμε Λευτέρη

Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα των κρίκων από τον κορυφαίο Έλληνα πρωταθλητή, Λευτέρη Πετρούνια, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής στο Κάιρο, ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε:

«Για μια ακόμη φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας, με την εντυπωσιακή εμφάνισή του στο Κάιρο, έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες. Κατακτώντας την πρώτη θέση με μια εμφάνιση υψηλών προδιαγραφών, απέδειξε ότι δικαίως βρίσκεται σταθερά στην ελίτ των αθλητών. Η ακρίβεια, ησταθερότητα και το πείσμα του τον οδηγούν για άλλη μια φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, επιβεβαιώνοντας πως η επιτυχία είναι αποτέλεσμα ακατάβλητης εργατικότητας.

Χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του πρωταθλητή μας, η ελληνική σημαία υψώθηκε ξανά στην κορυφή, αναδεικνύοντάς τον ως πρότυπο για τη νέα γενιά και υπόδειγμα αθλητικού ήθους.

Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, τον συγχαίρω θερμά, καθώς και τον προπονητή του και όλα τα μέλη της εθνικής αποστολής, και για αυτήν τη σπουδαία διάκριση.

Σε ευχαριστούμε Λευτέρη».