Tο παρών σε εκδήλωση αγροτών και κτηνοτρόφων στον Λαγκαδά, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ΤροφίμωνΛευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος μίλησε για τις προτεραιότητες και τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον αγροδιατροφικό τομέα. 

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αναθεώρηση και εκσυγχρονισμό του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που θα κινηθεί σε τρία επίπεδα, ένα υποχρεωτικό και δύο προαιρετικά. Όπως είπε ο κ. Αυγενάκης, μέχρι τέλος του έτους θα είναι έτοιμος ο νέος επικαιροποιημένος κανονισμός, ο οποίος «δεν θα είναι γραμμένος σε πέτρα και ό,τι χρειαστεί να διορθωθεί, θα διορθωθεί».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης στην ενίσχυση του συνεργατικού κινήματος και στην ενίσχυση του θεσμού των διεπαγγελματικών οργανώσεων. Σήμερα λειτουργούν οκτώ και δύο είναι υπό έγκριση. «Θα συστήσουμε κι άλλες και θα τις φέρουμε κοντά για να αντλήσει η μία από την άλλη καλές πρακτικές και χρήματα από ΕΕ».

Νωρίτερα, ο υπουργός επισκέφτηκε την ιχθυόσκαλα στη Νέα Μηχανιώνα, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Γιώργο Στρατάκο, τον βουλευτή Φάνη Παπά και τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Παραγωγής Γιώργο Κεφαλά. «Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη ανάπτυξή της με γνώμονα τη χρηστή εκμετάλλευση των ελληνικών θαλασσών, τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και την κυκλοφορία ασφαλών και υψηλής ποιότητας ανταγωνιστικών προϊόντων», επισήμανε σε δήλωσή του.