Μπορεί ο Λευτέρης Αυγενάκης να βρίσκεται στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά δεν ξεχνάει το πόστο το οποίο υπηρέτησε επί τέσσερα χρόνια, αυτό του αθλητισμού.

Έτσι λοιπόν, ενώ ήταν σε περιοδεία στο Θεσσαλικό κάμπο για τα αγροτικά, πέρασε και από το Αλκαζάρ, το οποίο ανακαινίσθηκε με δική του απόφαση όταν ήταν υφυπουργός Αθλητισμού.

Ένα έργο, για την ολοκλήρωση του οποίου πολλοί αμφέβαλλαν, που όμως, σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια και τον ζήλο του ίδιου του Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού και του Προέδρου του ΕΑΚ Λάρισας, Γιάννη Κουρδή έγινε πραγματικότητα.

Ένα καινούργιο, σύγχρονο, ταρτάν, καθιστά τον στίβο του Αλκαζάρ ελκυστικό για προπονήσεις και κατάλληλο για διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.

Όταν κάποιος από τους παρόντες αναρωτήθηκε τι δουλειά έχει ένας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε ένα γήπεδο, έλαβε την απάντηση ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης ανακαίνισε τοΑλκαζάρ ως υφυπουργός Αθλητισμού ώστε ως υπουργός αρμόδιος για τα αγροτικά να καλλιεργήσει… πρωταθλητές!!!

Πάντως ο κ. Αυγενάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο διάδοχός του Γιάννης Βρούτσης θα οδηγήσει τον ελληνικό αθλητισμό ακόμα ψηλότερα.

Όπως γράφει ο ίδιος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «ένα μέρος του μυαλού και της καρδιάς παραμένει -και θα παραμείνει- στον αθλητισμό. Και αυτό γιατί είναι τρόπος ζωής και έκφρασης, δίνει ελπίδα και χαρά, ευνοεί τη δημιουργία και κάνει δυνατή την υπέρβαση».