Λευκίμμη: Έκλεβαν καμπάνες από απομακρυσμένες εκκλησίες

21
Λευκίμμη: Έκλεβαν καμπάνες από απομακρυσμένες εκκλησίες tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων, διαδοχικές υποθέσεις κλοπών από ιερούς ναούς στη Λευκίμμης καθώς και μια ακόμη υπόθεση διάρρηξης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών 27 και 28 ετών για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για τη διάπραξη κλοπών καθώς και των διακεκριμένων  κλοπών αντικειμένων ιστορικής σημασίας από ιερούς ναούς.

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς και από την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν αναπτύξει συστηματική δράση στην παραβίαση απομακρυσμένων ιερών ναών στη Λευκίμμη, από τους οποίους αφαιρούσαν τις καμπάνες των κωδωνοστασίων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα η δράση τους εντοπίζεται συνολικά σε οκτώ υποθέσεις κλοπών από ιερούς ναούς, κατά το χρονικό διάστημα από 8 Απριλίου ως 5 Μαΐου καθώς σε μία ακόμη περίπτωση διάρρηξης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Κάβο Κέρκυρας, από την οποία αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσε ο 27χρονος, σε περιοχή της νότιας Κέρκυρας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 26 μεταλλικά μέρη από καμπάνες, τα οποία στην θέα των αστυνομικών, επιχείρησαν να τα αποκρύψουν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

(Πηγή startmediacorfu.gr)