Λαζαρίδης στο Bloomberg: Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει σταθερά (Βίντεο)

23

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα και έχει τη δύναμη να σταθεί όρθια απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις του διεθνούς περιβάλλοντος, θέλησε να στείλει ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, με αφορμή το διήμερο Roadshow, που οργανώνει το Χ.Α. στο Λονδίνο, ο κ. Λαζαρίδης επεσήμανε ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει σταθερά, σχολιάζοντας ότι οι θετικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών συνδέονται με παράγοντες όπως η σταθερότητα στη χάραξη της πολιτικής, αλλά και η εντατικοποίηση της προσπάθειας των τραπεζών να μειώσουν το βάρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ώστε να ανοίξουν τις στρόφιγγες για την πραγματική οικονομία.

Ο επικεφαλής της ΕΧΑΕ αναγνώρισε ότι οι όποιες αρνητικές εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον επηρεάζουν εκ των πραγμάτων και τη χώρα μας. Ωστόσο, σημείωσε πως η ελληνική οικονομία έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς, λόγω της βαθύτατης κρίσης που προηγήθηκε, έχει βελτιώσει τη θέση της.

Το 14ο ετήσιο Roadshow κορυφώνεται σήμερα με την ομιλία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, το μεσημέρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι διαπιστώνεται επανάκαμψη μεγάλων funds, έπειτα από χρόνια, όπως τα Blackrock, BNP Paribas, Deutsche Bank, Fidelity MGMT & Research,Goldman Sachs, GSO, Hamblin Watsa INV Counsel, Invesco, JP Morgan, One Investments, Schroders, Soros Fund MGMT, Stewart Investors, T Rowe Price, TT International και Wellington κ.α.,  τα οποία μάλιστα δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για τις ελληνικές εισηγμένες. Φαίνεται μάλιστα μια προδιάθεση για τοποθετήσεις.

Στο Roadshow συμμετέχουν 31 ελληνικές εταιρείες. Πολλές εξ αυτών έχουν ήδη δημοσιεύσει και τα επίσημα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο, δίνοντας έτσι μια πιο συγκεκριμένη εικόνα για την πορεία της τρέχουσα χρονιάς και έχουν προγραμματίσει πάνω από 560 one to one meetings (κατ’ ιδίαν συναντήσεις) με εκπροσώπους αναλυτών και διαχειριστών χαρτοφυλακίων, αλλά και διαχειριστών από 100 επενδυτικά funds.

Στα ραντεβού προηγούνται οι τράπεζες, ο ΟΠΑΠ και η Ιντραλότ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr