Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν οι υπαίτιοι της φωτιάς που ξέσπασε την Τρίτη (12.03.2024) σε χορτολιβαδική έκταση στο Λαύριο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πυροσβεστική, παρουσιάστηκαν αυτοβούλως σήμερα το πρωί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου, ο υπαίτιος πρόκλησης της φωτιάς στο Λαύριο (αξιωματούχος στον Δήμο) μαζί με τον βοηθό του, κάτοικο Λαυρίου.

Ακολουθήθηκε και για τους δύο η αυτόφωρη διαδικασία. Επιπλέον, επιβλήθηκε στον καθένα από τους ανωτέρω διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου δεν είχε ενημέρωση, ούτε είχε δώσει άδεια για καύση (ούτε προφορική, ούτε γραπτή).

Υπενθυμίζεται πως η πυρκαγιά ξέσπασε χθες στις 13:21 σε υπαίθριο χώρο (χορτολιβαδική έκταση) που βρίσκεται πλησίον σχολικού συγκροτήματος (ΕΠΑΛ Λαυρίου), με πλήρη δραστηριότητα την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.