Λάσπη και fake news από Τζανακόπουλο για τις μετοχές της Μαριάννας Λάτση

533

«Πόλεμος» ξέσπασε την Τρίτη (28/7) στη Βουλή μεταξύ του Άδωνη Γεωργιάδη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αφήνει υπαινιγμούς σχετικά με την πώληση των μετοχών της Μαριάννας Λάτση από τη συμμετοχή της στην επένδυση του Ελληνικού και φυσικά να επιδίδεται στην αγαπημένη τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα Fake News.

Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία στην εταιρεία που πουλήθηκαν οι μετοχές συμμετέχουν ο αδερφός του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Ζαββού, Στέλιος και στα μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ της εταιρείας υπάρχει ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρος, αλλά και η Μιράντα Ξαφά.

Πληρωμένη απάντηση του έδωσε άμεσα ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν έχω ενημερωθεί για το που πούλησε η κα. Λάτση τις μετοχές της. Θα το πληροφορηθώ όμως αφού θα μου κάνετε μια γραπτή ερώτηση. Δεν συνηθίζω να παίρνω τηλέφωνο σε χρηματιστηριακά γραφεία για να μαθαίνω. Αν θέλετε πάρτε εσείς τηλέφωνο. Είναι ιδιωτική περιουσία της κας. Λάτση και η πώληση γίνεται μέσω χρηματιστηριακών γραφείων. Ειναι ιδιωτική της περιουσία και την πουλά όπου θέλει έτσι δουλεύει στον καπιταλισμό το σύστημα. Το που θα πουλήσει η κα. Λάτση τις μετοχές της είναι δικός της λογαριασμός και όχι κυβερνητικό ζήτημα».

«Επειδή αναφέρατε όμως το όνομα του κ. Στέλιου Ζαββού φαντάζομαι καλώς γνωρίζετε ότι ο κ.Ζαββός είναι γνωστός θεσμικός επενδυτής και έκανε σειρά επενδύσεων στην Ελλάδα και επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα. Δεν κατάλαβα τώρα σας πείραξε ο Ζαββός όταν έκανε επενδύσεις επί Τσίπρα ήταν καλός;» πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αργότερα, με νέα του παρέμβαση, o κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για fake news σε σχέση με το αν ο Αλέξανδρος Σαμαράς και η Μιράντα Ξαφά συμμετέχουν στην εταιρεία που αγόρασε τις μετοχές της Μαριάννας Λάτση στο Ελληνικό.

«Υπάρχει ένα ελβετικό fund. Σε αυτό συμμετέχει ένας Έλληνας που λέγεται Νάτσης, μόνιμος κάτοικος Ελβετίας. Αυτό το fund αγόρασε ένα κομμάτι των μετοχών της κας. Λάτση. Επίσης μετοχές αγόρασαν άλλα δύο funds του εξωτερικού. Αυτός ο Έλληνας που είναι συνιδιοκτήτης του ελβετικού fund έχει βάλει χρήματα ο ίδιος σε ένα ελληνικό fund που λέγεται Οριλίνα. Σε αυτό το ελληνικό fund είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς, ο κ. Στέλιος Ζαβός και η κυρία Ξαφά. Το fund Οριλίνα δεν έχει αγοράσει μετοχές της κας. Λάτση. Ένας από τους επενδυτές του Οριλίνα για δικό του λογαριασμό έχει αγοράσει μετοχές της κας Λάτση. Αρα fake news καμία σχέση ο κ. Ζαβός , ο κ. Σαμαράς και η κα. Ξαφά με τις μετοχές της κας. Λάτση στο Ελληνικό».

Διάψευση και από την ίδια την εταιρία

Λίγο αργότερα η ίδια η εταιρία Orilina Properties ΑΕΕΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αρνείται κατηγορηματικά την όποια εμπλοκή της στο project του Ελληνικού, δηλώνοντας πως ποτέ δεν αγόρασε μετοχές της Lamda Development.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε απάντηση των αναληθών, ανακριβών και προσβλητικών δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών που αφορούν τη δήθεν εμπλοκή της εταιρείας μας, στην αγορά μετοχών της εταιρείας Lamda Development, διευκρινίζονται, τα κάτωθι:

-Η εταιρεία ORILINA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ είναι ανώνυμη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, λειτουργεί δε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και υπό τις διατάξεις του Ν. 2778/1999 «περί Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ακίνητης Περιουσίας − Εταιριών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία και άλλες διατάξεις».

-Η εταιρεία ουδέποτε αγόρασε μετοχές της Lamda Development, ουδέποτε κατείχε, ή κατέχει μετοχές της εν λόγω εταιρείας.

-Το παρόν προσυπογράφεται απ’ όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, οι οποίοι προσωπικά ούτε κατείχαν ούτε κατέχουν μετοχές της εταιρείας Lamda Development.

Η εταιρεία

ORILINA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ»

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr