Λάρισα: Επί ποδός οι αρχές – Τρία ακόμη θετικά δείγματα στον οικισμό Ρομά

by Manifesto

Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές στη Θεσσαλία, μετά τα 21 συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, στη Λάρισα, όπου κατά βάση διαβιούν Ρομά.

Ο οικισμός έχει ήδη τεθεί σε αυστηρό υγειονομικό αποκλεισμό και επιτηρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Την επιτήρηση της καραντίνας στη Νέα Σμύρνη έχει αναλάβει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο της καραντίνας στον οικισμό, η περιφέρεια Θεσσαλίας και ο δήμος Λαρισαίων ανέλαβαν την κατ οίκον παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης, όπως μάλιστα ενημέρωσε χθες Παρασκευή (10.04.2020) επί τόπου τους κατοίκους ο ίδιος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

“Κάντε υπομονή. Θα φροντίσουμε να μη σας λείψει τίποτα”, είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε επίσης την αναστολή των λαϊκών αγορών για τις επόμενες 14 μέρες στην περιοχή της Θεσσαλίας, καθώς και την απαγόρευση του πλανόδιου εμπορίου.

Αναμονή για τα αποτελέσματα των δειγμάτων

Την Παρασκευή (10.04.2020) κλιμάκια του ΕΟΔΥ έλαβαν 332 δείγματα από κατοίκους του οικισμού. Από τα 133 που ελέγχθηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια της περιοχής, μόλις τρία βρέθηκαν θετικά. Αναμένονται τα αποτελέσματα από τα υπόλοιπα 200 που εξετάζονται στην Αθήνα.

Οι άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, θα μεταφερθούν σήμερα Σάββατο (11.04.2020) στο Κέντρο Αποκατάστασης “Αρωγή”.

Όσοι από τους κατοίκους του οικισμού Ρομά της Νέας Σμύρνης, ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και δεν έχουν προσληφθεί από τον ιό, θα μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους σε ξενοδοχείο στη Λάρισα.

Από σήμερα Σάββατο, εν τω μεταξύ, θα ξεκινήσουν και οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε οικισμούς Ρομά στους δήμους Τυρνάβου, Φαρσάλων και Σοφάδων.

Σε αυτές τις τέσσερις περιοχές αποφασίστηκε να οριστούν διαμεσολαβητές, οι οποίοι σε συνεργασία με τους οικείους δημάρχους θα φροντίσουν να υπάρχει ενημέρωση των κατοίκων σε περίπτωση τυχόν λήψης έκτακτων μέτρων.

Υπολογίζεται ότι σε όλη τη Θεσσαλία διαμένουν συνολικά πάνω από 25 χιλιάδες Ρομά, οι οποίοι έχουν σχέσεις μεταξύ τους και μετακινούνται συχνά.

Αποφασίστηκε επίσης το κλείσιμο της δομής μεταναστών στο Κουτσόχερο.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα