Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη μετέβη τη Δευτέρα στην Αλεξανδρούπολη και είχε διαδοχικές συσκέψεις και συναντήσεις με τοπικούς φορείς για την επίλυση των προβλημάτων που προκάλεσε η μεγάλη φωτιά στον Έβρο.

Το κλιμάκιο απαρτίζουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης και Σταύρος Κελέτσης αντίστοιχα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος. 

Στο κτήριο του Νομαρχείου έγινε σύσκεψη για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης, ο κ. Λιβάνιος, ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατία; Γιάννης Σμυρλής, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, οι δήμαρχοι του Νομού Έβρου, ο δήμαρχος Σαπών Κώστας Χαριτόπουλος και ο δήμαρχος Νέστου του Νομού Ξάνθης, Σάββας Μιχαηλίδης.  Παράλληλα, ο κ. Τριαντόπουλος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών που επλήγησαν από τις φωτιές που εκδηλώθηκαν στον νομό, με επιμελητηριακούς φορείς για θέματα αποζημιώσεων των επιχειρήσεων, καθώς και με τον δήμαρχο Σαμοθράκης Νίκο Γαλατούμο. 

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Μάκης Βορίδης πήγε στη Δαδιά και ο Θοδωρής Λιβάνιος επισκέφθηκε τον οικισμό της Παλαγίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης. 

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε τις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές της Μάκρης, Δικέλλων και Μεσημβρίας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τον πρωτογενή τομέα και τις αποζημιώσεις, με τη συμμετοχή του κ. Κελέτση, του γενικού γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Στρατάκου και του προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου. 

Ο Γιάννης Οικονόμου και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, είχαν συνάντηση στο επιχειρησιακό κέντρο του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης με στελέχη της ΓΑΔ-ΑΜΘ και της ΕΛ.ΑΣ. Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου μετέβη στη Ροδόπη, όπου πραγματοποιεί επισκέψεις στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης μεταξύ των οποίων των Σαπών και του Ιάσμου.