Σε απολύτως περιγραφικό ύφος κυβερνητικές πηγές ιχνογραφούν το πολιτικό αποτύπωμα της τηλεοπτικής συνέντευξης του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΚΑΙ.  «Άρρητα ρήματα, συκοφαντίες, αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός. Κοινώς, μια από τα ίδια από τον Στέφανο Κασσελακη», αναφέρουν και προσθέτουν με νόημα: «κάθε του συνέντευξη «κοστίζει» 10-15 δις παραπάνω για τους Έλληνες φορολογούμενους με βάση τις νέες παροχές που ανακοινώνει».. Οι ίδιες πηγές καταλήγουν με την επισήμανση: «Έχει χάσει τον λογαριασμό, ξεπερνώντας ακόμα και τις εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ θα άλλαζε την Ευρώπη με τα γνωστά αποτελέσματα για όλους μας».

Για την πίστη, τα οράματα, τους... εφιάλτες και τα... θαύματα του Στέφανου

Σε ερώτηση για το αν θα πάει στην εκκλησία το Πάσχα -καθώς υπάρχουν αντιδράσεις των πιστών για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών- ο  Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Θα πάω στην εκκλησία το Πάσχα. Η πίστη μου είναι προσωπικό ζήτημα. Επιτέλους να υπάρχουν διακριτοί ρόλοι Εκκλησίας και κράτους».

Με ύφος...«απεταξάμην» αντέδρασε στην ερώτηση για το αν θέλει τις ψήφους των Σπαρτιατών: «Όχι, όχι, όχι δεν θέλουμε τις ψήφους των Σπαρτιατών».

Για την αναφορά του σχετικά με τη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας ο Στέφανος Κασσελάκης αναδιπλώθηκε: «Μίλησα για έξτρα επένδυση της τάξης του 5% για την υγεία. Τώρα επενδύουμε μόνο 4,8%. Οι άλλες χώρες επενδύουν πολύ περισσότερο».

Έχοντας απόλυτη συνέπεια στους ευσεβείς πόθους ενός... εκκολαπτόμενου αρχηγού ο Στέφανος Κασσελάκης δεσμεύτηκε ότι ως... κυβέρνηση «θα καταργήσουμε την προστασία των υπουργών και τις βουλευτικές ασυλίες και προνόμια» και ότι θα επιδιώξει σχετικές ρυθμίσεις και στην αναθεώρηση του Συντάγματος.

Για το αίτημα του για εκλογές απάντησε: «Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα πάει, άρα δυστυχώς για τον ελληνικό λαό το θέμα είναι λήξαν». Ενδεχομένως να ήθελε να προσθέσει και ένα...ουφ!  Και αφού δεν έρχονται άμεσα εκλογές προχώρησε και σε μία ανέξοδη δημιουργία κυβερνητικού σχήματος. Διευκρίνισε ότι σέβεται εκείνους που έχουν προσφέρει στο κόμμα και με το νομοθετικό τους έργο (βλέπε Γεροβασίλη;) αλλά πρόσθεσε: «θέλω και ανθρώπους με ένσημα από την οικονομία, την κοινωνία, την αγορά, την επιστήμη».

Ήξεις - αφήξεις για την άρση μονιμότητας στο Δημόσιο

Αναφερόμενος στο δημόσιο τομέα και αν θα προχωρήσει σε άρση μονιμότητας δεν έδειξε και μεγάλη σαφήνεια: «Αυτό δεν είναι το μείζον θέμα. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι το δημόσιο είναι υποστελεχωμένο. Ξέρετε ποιος πρέπει να αξιολογεί τους δημόσιους υπαλλήλους; Ο Έλληνας πολίτης», τόνισε και δεσμεύτηκε εκ νέου ότι «θα επαναφέρει 13ο και 14ο μισθό».

Κασσελάκης σε...γείωση με την κοινωνία

Ο Στέφανος Κασσελάκης για να κάνει πιο ελκυστικό, ενδεχομένως τον λόγο του επικαλέστηκε και όρους της Φυσοικής Επιστήμης...«Εμείς μιλάμε για ανατροπή, γιατί δεν υπάρχει άλλο κόμμα με τόσο ξεκάθαρες θέσεις. Έχουμε γείωση με την κοινωνία, ο μόνος τρόπος για να την εκφράσουμε είναι να την αφουγκραστούμε. Θέλουμε να αλλάξουμε τον τόπο προς την πρόοδο, την αξιοκρατία την αλληλεγγύη. Βλέπω μία κοινωνία μουδιασμένη, μία κοινωνία χαμηλών προσδοκιών. Να μιλήσετε με τον κόσμο και να δείτε αν θέλει ανατροπή στην ζωή του», είπε.

Στην απόφαση του να ζητήσει Προανακριτική Επιτροπή για τα Τέμπη ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Λέω στους ανθρώπους εδώ στα νησιά εμείς δεν σκοτώσαμε αυτά τα παιδιά....Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να μας κάνει συνένοχους στο έγκλημα. Ντροπή, αίσχος, απαράδεκτο». Σε ερώτηση για το αν στην πρόταση για την σύσταση Προανακρτικής Επτιροπής ζητήσει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Αν θέλει το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει ξέρει πώς μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου».