Κυριάκος σε Φώφη: Να αποφεύγεις τις απομιμήσεις (βίντεο)

by news

Με το που ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν “χαρίστηκε” στη Φώφη Γεννηματά και τις απάντησε για το περιεχόμενο και το ύφος της ομιλίας της σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είχε προηγηθεί –το είχε ζητήσει και ο Πρωθυπουργός της παραχώρησε ευγενικά της θέση του. Και έκανε μια αρκούντως επιθετική ομιλία κατά της κυβέρνησης και κατά του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.

Μάλιστα η κυρία Γεννηματά επανέλαβε προς το τέλος της ομιλίας της και το ίδιο πολιτικό επιχείρημα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι το υπό ψήφιση νομοσχέδιο Χατζηδάκη θα καταργηθεί όταν «αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί» – ως γνωστόν, ο Αλέξης Τσίπρας λέει ότι θα το κάνει όταν έρθει στην εξουσία, το ΚΙΝΑΛ του 8,10% λέει τώρα ότι θα το κάνει όταν αλλάξουν οι «πολιτικοί συσχετισμοί».

Ετσι, όταν ανέβηκε στο βήμα ο Πρωθυπουργός της έδωσε πληρωμένη απάντηση σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

“Κυρία Γεννηματά, για τα ευρύτερα θέματα, εκτός του νομοσχεδίου, τα οποία θίξατε στην πρωτολογία σας, επιφυλάσσομαι να απαντήσω στη δευτερολογία μου, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος που αφορά τη διαδικασία εμβολιασμού στη χώρα.

Επιτρέψτε μου μόνο μία εισαγωγική παρατήρηση. Άκουσα ένα κρεσέντο μηδενισμού, αφορισμού, με αναμάσημα ξεπερασμένων κλισέ: Όλα μαύρα στη χώρα, όλα μαύρα στο νομοσχέδιο.

Είχα την εντύπωση ότι δεν άκουγα εσάς, αλλά άκουγα τον κ. Τσίπρα. Και πρέπει να σας δώσω μία φιλική συμβουλή: Μεταξύ του πρωτότυπου και του αντιγράφου, πάντα το πρωτότυπο θα διαλέγουν οι πολίτες. Αλλά αυτό είναι ζήτημα το οποίο αφορά εσάς. Θα το λύσετε μεταξύ σας. Κυρία Γεννηματά, αφού επιλέξατε να μιλήσετε πριν από μένα, θα ακούστε και την κριτική. Σεβαστείτε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Θα μιλήσετε στη συνέχεια. Το πόσο διαφορετικοί ήσασταν σήμερα από τον κ. Τσίπρα, ας το κρίνουν οι πολίτες”.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα