Ψηφιακό υλικό του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος», θα είναι διαθέσιμο στα σχολεία όλης της χώρας από το νέο διδακτικό έτος, όπως εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στα Χανιά

Σε ανάρτηση του στο Facebook, υπουργό χαρακτήρισε το Ίδρυμα «σημείο αναφοράς για την πολιτική ιστορία μας». «Ως υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στεκόμαστε δίπλα στο Ίδρυμα, διευρύνοντας τη στήριξή μας στη δράση του. Είμαστε χαρούμενοι που αυτές οι δράσεις αποκτούν ολοένα και βαθύτερο αποτύπωμα» πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης επισήμανε ότι το ψηφιακό υλικό που θα παρουσιάζεται σε διαδραστικούς πίνακες, θα συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση της προσωπικότητας του Ελευθερίου Βενιζέλου και των γεγονότων της εποχής του. 

Στη σύσκεψη που προηγήθηκε, ο υπουργός ενημερώθηκε για τις πρόσφατες δράσεις και τον προγραμματισμό του Ιδρύματος από τον γενικό διευθυντή Νικόλαο Παπαδάκη-Παπαδή και το επιστημονικό προσωπικό, ενώ είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει την καινοτόμα εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας για τις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Βενιζέλου, η οποία είναι διαθέσιμη στους επισκέπτες της Οικίας-Μουσείου της Χαλέπας. 

Τον Κυριάκο Πιερρακάκη συνόδευσαν οι βουλευτές Χανίων Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης και ο εκπρόσωπος της Ντόρας Μπακογιάννη, Παναγιώτης Αντωνόπουλος.