Στο Παρίσι όπου θα συμμετάσχει στη συνάντηση ηγετών της «Συμμαχίας των Προθύμων» για την Ουκρανία μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός.
Τη σύσκεψη συγκαλεί ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
Ο συνασπισμός των χωρών που υποστηρίζουν την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, αντιμετωπίζει μια κρίσιμη στιγμή καθώς συνεδριάζει στο Παρίσι για να χαράξει μια αξιόπιστη πορεία προς μια πιθανή κατάπαυση του πυρός και την ανοικοδόμηση.
Στη συνάντηση θα συμμετέχουν περισσότεροι απο 30 ηγέτες όπου θα συζητηθεί το βασικό ζήτημα των εγγυήσεων ασφάλειας μετά τον πόλεμο.
Οι ηγέτες θα συναντηθούν την Τρίτη κατόπιν πρόσκλησης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Ωστόσο, εν όψει της συνάντησης, τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των αρχηγών άμυνας από τις χώρες του συνασπισμού.
Αυτό έρχεται μετά από συνάντηση που είχε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με 18 συμβούλους εθνικής ασφάλειας και άμυνας του συνασπισμού στο Κίεβο το Σαββατοκύριακο.

