Μπορεί να ήταν αναμενόμενο, αλλά η επίσημη στήριξη της ΝΔ στις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και του Γιάννη Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά έστειλε τα δικά της ξεχωριστά μηνύματα στο πολιτικό σκηνικό.

Την ώρα που το κόμμα της αντιπολίτευσης των 47 βουλευτών, το μικρότερο κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Μεταπολίτευση, ενδεικτικό της πολιτικής του χρεοκοπίας, ψάχνει με αγωνία υποψηφίους εισπράττοντας αρνήσεις , η απόφαση του πρωθυπουργού για τα παραπάνω στελέχη της Αυτοδιοίκησης έρχεται ενισχυτική των συμπερασμάτων για μια πολιτική παντοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά το 41% των πρόσφατων εκλογών, ο πρωθυπουργός διαλέγει τους καλύτερους από κάθε χώρο για υποστήριξη, αγνοώντας το πού ανήκουν πολιτικά. Αν και η περίπτωση Μπακογιάννη είναι πιο ξεκάθαρη, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είχε τη δική του πολιτική πορεία, ενώ ο Γιάννης Μώραλης στον Δήμο Πειραιά ανήκει στο ΠΑΣΟΚ.

Ευρύτερα, η κεντρική γραμμή είναι να στηριχτούν εν ενεργεία δήμαρχοι που είχαν τη στήριξη του κόμματος το 2019, ενώ σε περιπτώσεις που υπάρχουν δύο και τρεις υποψήφιοι προερχόμενοι από το χώρο του κόμματος, η στήριξη θα είναι πιο ήπια, αλλά στον δεύτερο γύρο θα καταστεί σαφέστερη. Σε κάθε περίπτωση, το πολιτικό στίγμα Μητσοτάκη είναι πλέον ξεκάθαρο και με μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Πάμε στη νέα εποχή με τους καλύτερους, ανεξαρτήτως κομματικών χώρων.