Συνάντηση στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, θα έχουν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Πράγματι θα προετοιμαστεί η νέα συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Όπως και η επικείμενη, προς το τέλος του έτους, στη Θεσσαλονίκη, διοργάνωση του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας και Τουρκίας», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ερωτώμενος για την ατζέντα συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεπραπετρίτη με τον ομόλογό του Χακάν Φιντάν στην Τουρκία, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «θέλουμε να είμαστε συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα που θέσαμε μετά τη συνάντηση των δυο ηγετών στο Βίλνιους. Θα συζητηθούν επίσης θέματα διμερών σχέσεων και θέματα που αφορούν την τήρηση χρονοδιαγραμμάτων καθώς και ζητήματα επικαιρότητας που αφορούν την περιοχή».

Προσέθεσε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες λαμβάνουν χώρα την ώρα που η Ελλάδα ενισχύεται γεωπολιτικά, και αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση των ηγετών των Βαλκανίων καθώς και την επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού, λέγοντας ότι η σχέση μας με την Ινδία έχει γίνει στρατηγική.