Με «θετικά βήματα προς την από μακρού αναμενόμενη προσχώρηση» καλωσόρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την ολοκλήρωση της ενταξιακής διαδικασίας της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Σε δήλωσή του στο Hellas Journal, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ένταξη της Σουηδίας «θα ενισχύσει περαιτέρω την Συμμαχία, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό, ειδικά στο σημερινό γεωπολιτικό πλαίσιο». 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ενίσχυση του ΝΑΤΟ «η οποία πρέπει να λαμβάνει υπόψιν τις ανησυχίες όλων των κρατών-μελών για την ασφάλειά τους. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται για την ασφάλεια, την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.», κατέληξε.


Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«H Ελλάδα καλωσορίζει τα θετικά βήματα προς την από μακρού αναμενόμενη προσχώρηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και προσβλέπει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας. Αυτή θα ενισχύσει περαιτέρω τη Συμμαχία, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό, ειδικά στο σημερινό γεωπολιτικό πλαίσιο.

Στο ίδιο πνεύμα, η Ελλάδα υποστηρίζει τη συνολική ενίσχυση του ΝΑΤΟ, η οποία πρέπει να λαμβάνει υπόψιν τις ανησυχίες όλων των κρατών-μελών για την ασφάλειά τους.Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται για την ασφάλεια, την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.».