«Η Ελλάδα πάντα υποστήριζε την ανάγκη αυστηρής φύλαξης των συνόρων και το έκανε πράξη και είναι θετικό ότι πλέον στη θέση αυτή συγκλίνει και η Ε.Ε», επισημαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και πρόσθεσε «Η επόμενη πρόκληση στην οποία πρέπει να απαντήσει η Ε.Ε. είναι η υποχρέωση να γίνονται δεκτές οι επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο»

Ειδικότερα, στη συζήτηση για το Μεταναστευτικό κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες υπογράμμισε ότι «Η Ελλάδα πάντα υποστήριζε την ανάγκη αυστηρής φύλαξης των συνόρων και το έκανε πράξη».

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός «χειροκρότησε» ότι «είναι θετικό, ότι πλέον στη θέση αυτή συγκλίνει και η Ε.Ε.», τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με τριτες χώρες - ανέφερε το παράδειγμα της Τουρκίας - και τέλος υπογράμμισε ότι «η επόμενη πρόκληση στην οποία πρέπει να απαντήσει η Ε.Ε. είναι η υποχρέωση να γίνονται δεκτές οι επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο».

Η ΕΕ έχει έρθει κοντά στις ελληνικές θέσεις

«Σταδιακά, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν έρθει πολύ κοντά στις ελληνικές θέσεις, δίνοντας μεγάλη σημασία στην εξωτερική διάσταση του μεταναστευτικού και στη φύλαξη των συνόρων», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις Βρυξέλλες, προσερχόμενος στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκινά σήμερα, με βασικά θέματα το «αγκάθι» της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού (με φόντο τη Μέση Ανατολή), την Ουκρανία και την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υλοποίησης μιας αυστηρής, αλλά δίκαιης πολιτικής στο μεταναστευτικό.

Τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με τρίτες χώρες - ανέφερε το παράδειγμα της Τουρκίας και υπογράμμισε ότι η επόμενη πρόκληση στην οποία πρέπει να απαντήσει η Ε.Ε. είναι η υποχρέωση να γίνονται δεκτές οι επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο.

Δείτε την ανάρτηση