Αναβάλλεται η απάντηση που επρόκειτο να δώσει αύριο, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της «Ώρας του πρωθυπουργού», σε επίκαιρη ερώτηση για τη Θεσσαλία που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Νέα Αριστερά» Αλέξης Χαρίτσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος είναι η γρίπη που ταλαιπωρεί τον πρωθυπουργό. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα ότι αισθάνεται ακόμα καταβεβλημένος. Ως εκ τούτου, η απάντηση του πρωθυπουργού αναβάλλεται για την επόμενη Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου, για την ίδια επίκαιρη ερώτηση. 

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιανουαρίου ο κ. Χαρίτσης είχε παρουσιάσει στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, στην οποία τον ρωτούσε συγκεκριμένα, πρώτον, σε ποια φάση βρίσκεται η υλοποίηση των μέτρων ανακούφισης των πληγέντων και δεύτερον, ποιο είναι το ολιστικό στρατηγικό σχέδιο που απαιτείται, έτσι ώστε η περιοχή να μην ξαναζήσει αντίστοιχες καταστροφές στο άμεσο μέλλον. Η επίκαιρη ερώτηση, σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Χαρίτση, έγινε ύστερα από επίσκεψή του στην περιοχή της Θεσσαλίας και επικοινωνία που είχε με τους πλημμυροπαθείς.