Στη συζήτηση στη Βουλή του σχεδίου νόμου για τη «Σύσταση Ακαδημιών Επαγγελματικής Κατάρτισης», ο Δημήτρης Νατσιός επέλεξε για ακόμη μία φορά τον ρόλο του δραματικού σχολιαστή, αναδεικνύοντας το ταλέντο του στη μεγαλοστομία και την υπερβολή.
Από την τραγωδία των Τεμπών μέχρι την εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η ομιλία του θύμιζε περισσότερο θεατρική παράσταση παρά πολιτική συζήτηση, με συνεχείς υπερβολές και καυστικές αναφορές που στόχο είχαν κυρίως την εντυπωσιακή προβολή του ίδιου.
Ο κ. Νατσιός δεν περιορίστηκε στην κριτική, αλλά επιδόθηκε σε ένα ατελείωτο μπαράζ από υπερβολές και υποθέσεις: η κυβέρνηση «έχασε τον έλεγχο», «ο λαός ξεσηκώνεται», «το χρέος και οι τιμές του φυσικού αερίου καταρρακώνουν τον προϋπολογισμό».
Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση, παρά τις προκλήσεις, επιχειρεί με ψυχραιμία και σχέδιο να αντιμετωπίσει κρίσιμες καταστάσεις, από τη σιδηροδρομική τραγωδία μέχρι τα ζητήματα ενέργειας και γεωπολιτικής, εφαρμόζοντας μέτρα που προστατεύουν τους πολίτες και τον κρατικό προϋπολογισμό.
Οι αποφάσεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την ενέργεια δεν είναι «κωλοτούμπες», όπως αβάσιμα ισχυρίζεται ο κ. Νατσιός, αλλά αποτέλεσμα νόμιμων διαδικασιών και συντονισμένων ενεργειών για την προστασία της χώρας και των θεσμών.
Οι εκφράσεις του κ. Νατσιού, γεμάτες δραματικότητα και ειρωνία προς την κυβέρνηση, καταδεικνύουν περισσότερο την ανάγκη προσωπικής προβολής παρά την ουσιαστική ανησυχία για τα θέματα που επικαλείται.
Η υπερβολή και η συνεχής αναφορά σε «ρεζιλίκια» και «κωλοτούμπες» μοιάζουν να αντικαθιστούν την ψύχραιμη πολιτική σκέψη (ίσως κάποτε την είχε και ο κ. Νατσιός) με σόου εντυπωσιασμού, θολώνοντας τη διαφορά ανάμεσα στην υπεύθυνη διαχείριση και την πολιτική λαϊκιστική κριτική.
Η παρέμβαση Νατσιού ξεχείλισε από έντονες και δραματικές κραυγές, αλλά παρέμεινε φτωχή σε ουσία. Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, συνεχίζει με σταθερότητα και υπευθυνότητα, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική καθημερινή εργασία για την ασφάλεια και την πρόοδο της χώρας.