Κουτσούμπας: Ισχυρά συμφέροντα δυναμιτίζουν την Αν. Μεσόγειο

13
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην αποψινή του ομιλία στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, είπε ότι το φετινό Φεστιβάλ σίγουρα θα μείνει στη Ιστορία ως ένα ξεχωριστό φεστιβάλ, λόγω της ξεχωριστής προσπάθειας που καταβλήθηκε λόγω της διεξαγωγής του με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας με τη συνειδητή πειθαρχία των μελών και φίλων της ΚΝΕ και λόγω του μηνύματος του μέσα στη ζοφερή κατάσταση που αντιμετωπίζει ο λαός μας.

«Το σύνθημα «Σοσιαλισμός για να μπορούμε να ανασαίνουμε για να νικήσει η ζωή», μπορεί να είχε ως αφετηρία την τελευταία κραυγή του Τζορτζ Φλόιντ, που ασφυκτιούσε κάτω από το γόνατο του Αμερικανού αστυνομικού, αλλά τελικά αυτές οι κραυγές γίνονται όλο και περισσότερες σε όλο τον πλανήτη και στην χώρα μας» υπογράμμισε προσθέτοντας «Το φετινό φεστιβάλ γίνεται ξεχωριστό γιατί πάει κόντρα στο ρεύμα. Γιατί ταρακουνάει τις συνειδήσεις που βομβαρδίζονται καθημερινά από διάφορα όπως το «τίποτα δεν αλλάζει» ή το δηλητηριώδες «δεν υπάρχει χώρος για αγώνες, πρέπει να έχουμε εθνική ομοψυχία».

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στους ισχυρούς ανταγωνισμούς που εκδηλώνονται ανάμεσα σε ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και κυρίως ανάμεσα στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ από τη μία μεριά και τη Ρωσία και την Κίνα από την άλλη, στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

«Σε αυτόν τον καμβά των αντιθέσεων είναι ενταγμένες και οι εξελίξεις στον ανταγωνισμό των αστικών τάξεων της Ελλάδας και της Τουρκίας, οι οποίες επίσης είναι σε περίοδο όξυνσης, με ισχυρούς κινδύνους για την ειρήνη, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και τη ζωή του ελληνικού λαού και κυρίως της νεολαίας» πρόσθεσε.

Είπε ότι γίνεται επιχείρηση απόσπασης της συναίνεσης του λαού στην πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και πρόσθεσε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, παρά κάποιες επιμέρους διαφορές για αντιπολιτευτικούς κυρίως λόγους, στηρίζουν μέχρι κεραίας την κυβερνητική πολιτική και τις συμφωνίες που υπογράφει η ΝΔ και δεσμεύονται μάλιστα να τις τηρήσουν. Γι’ αυτό κιόλας ο πρωθυπουργός ομολογεί πως ενημερώνει επιλεκτικά τους πολιτικούς αρχηγούς για αυτά τα θέματα».

Ανέφερε ότι σ ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο του συριζαίου Κατρούγκαλου άνοιξε το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης παίρνοντας τα εύσημα μάλιστα από τον νεοδημοκράτη Βρούτση, ενώ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκαν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και εκείνη η κυβέρνηση έβαλε χέρι στο απεργιακό δικαίωμα.

Στο τέλος της ομιλίας του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Παύλου Φύσσα, του Θάνου Μικρούτσικου, του μέλους της ΤΕ Ζωγράφου του ΚΚΕ και δημοτικής συμβούλου Μαρίας Γεωργίου και του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και εμβληματικής μορφής του αγροτικού κινήματος Βαγγέλη Μπούτα.

Η αποψινή τρίτη μέρα του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Αθήνα, συνεχίστηκε με αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr