Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή της αποψινής του ομιλίας σε συγκέντρωση στην Καλλιθέα, πραγματοποίησε ιδιαίτερη αναφορά στη σημερινή μέρα, τονίζοντας ότι «δεν είναι τυχαία η σημερινή μέρα, ούτε το μέρος στο οποίο βρισκόμαστε. Σήμερα τιμάμε την επέτειο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Τη μέρα που το ναζιστικό κτήνος συνθηκολόγησε άνευ όρων, αφού πρώτα η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο είχε καρφωθεί στην καρδιά του, στο κτήριο του Ράιχσταγκ».

«Για τη σημερινή επέτειο, βέβαια, οι φίλοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες που κυβερνούν στο τοπικό κρατίδιο, έχουν απαγορεύσει την κόκκινη σημαία και το εμβατήριο «Ιερός Πόλεμος».

Ξεχνάνε, μάλλον, ότι η σημαία αυτή, ποτέ δεν ζήτησε άδεια για να κυματίσει στο Βερολίνο!

Γι' αυτό και οι δυνάμεις του ΚΚΕ, μαζί με τους συντρόφους από το ΚΚ Τουρκίας, έσπασαν και φέτος αυτή την απαράδεκτη απαγόρευση και τίμησαν την αντιφασιστική νίκη μέσα στο εμβληματικό Τρέπταουερ Παρκ, εκεί που είναι θαμμένοι 7000 σοβιετικοί στρατιώτες που έπεσαν στις μάχες του Βερολίνου» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ τιμά τη σημερινή επέτειο «στην Καλλιθέα της Αντίστασης, στην Καλλιθέα του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, των ΕΠΟΝιτών και των «Αετόπουλων», που έδωσε τα καλύτερα παιδιά της στο Μπλόκο. Που ο λαός της, με τους κομμουνιστές όπως πάντα στην πρώτη γραμμή, πολέμησε, έδωσε το αίμα του για να ξεκουμπιστούν οι ναζί κατακτητές, για να ανασάνει ελεύθερος σε μια πιο δίκαιη πατρίδα».

«Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ βρίσκεται το μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη. Σε τούτη την ηρωική πόλη, καταγράφηκε μια απ' τις χαρακτηριστικότερες στιγμές, όπου Έλληνες, κομμουνιστές και πατριώτες, πολέμησαν και σκοτώθηκαν μαζί, δίπλα-δίπλα με Σοβιετικούς στρατιώτες. Έχυσαν το ίδιο αίμα, δολοφονημένοι από τα πυρά των ναζιστών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι «αυτό το άγαλμα βανδάλισαν πέρσι κάποιοι θαυμαστές του ναζιστικού τάγματος Αζόφ, λίγες μέρες πριν τα ινδάλματά τους εμφανιστούν στη Βουλή για να λάβουν τα χειροκροτήματα των βουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ το Μέρα25 έτρεχε να προλάβει να βγει έξω για να γλιτώσει την ξεφτίλα, αφού πρώτα είχε παρακολουθήσει ευλαβικά τον αρχηγό των Αζόφ, τον Ζελένσκι».

«Μόνο τα έδρανα του ΚΚΕ ήταν άδεια, σώζοντας για μία ακόμη φορά την τιμή του λαού μας και κάνοντας πράξη το σύνθημα «μόνο τους και όλοι μας»!»

Υπενθύμισε ότι στην Καλλιθέα βρισκόταν και το παράνομο τυπογραφείο του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, καθώς και τη μάχη του κάστρου της οδού Μπιζανίου, όπου «δέκα πρωτοπαλίκαρα της ΕΠΟΝ, 17-25 χρόνων, άντεξαν επί 5 ώρες ενάντια σε ταγματασφαλίτες που είχαν αριθμητική υπεροχή.

Κατάφεραν να σκοτώσουν 50 και να τραυματίσουν πολλούς ακόμα. Μέχρι που έδωσαν τέλος στη ζωή τους, για να μην πέσουν στα χέρια του εχθρού».

«Έτσι συντρίβεται ο φασισμός! Αυτό διδάσκει η ιστορία, τόσο η παλιότερη όσο και η πιο πρόσφατη. Ούτε με τροπολογίες, ούτε με δικαστικές αποφάσεις, ούτε γενικά και αόριστα «στις κάλπες». Μόνο με καθημερινό, ανυποχώρητο αγώνα και με συμπόρευση με αυτούς που είναι ταγμένοι να πολεμούν τη μήτρα του, το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα» υπογράμμισε.

Σημείωσε ότι ο φασισμός «είναι τερατογένεση αυτού του συστήματος. Γιατί βλέπουμε σήμερα διάφορους να προσπαθούν να εμφανίσουν τέτοιες δυνάμεις ως, δήθεν, αντισυστημικές, ενώ άλλοι μας λένε ότι στον ναζισμό «ρέπουν» οι οργισμένοι».

Είπε ότι «δεν είναι αντισυστημικός ο ρατσισμός, ο αντικομμουνισμός, το χτύπημα απεργιών, το κυνηγητό στους αδύναμους, η απροκάλυπτη εξυπηρέτηση συμφερόντων που κάνει το ίδιο το σύστημα, οι κυβερνήσεις και η ΕΕ», ενώ υπενθύμισε «τις 140 ερωτήσεις υπέρ των εφοπλιστών που έκανε η Χρυσή Αυγή μέσα στη Βουλή μέσα σε έναν χρόνο».

«Για αυτό, λοιπόν, τώρα πολύ δυνατό ΚΚΕ για να μην τολμήσουν όλοι αυτοί να ξεμυτίσουν ξανά από τα λαγούμια τους!» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.