Δεν έχει τέλος η υποκρισία και οι γκάφες του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο αίτημά του για μείωση του ΦΠΑ που έχει κάνει αντιπολιτευτική σημαία το τελευταίο διάστημα, με στελέχη του να εκτίθενται συνεχώς και ο κόσμος να επιβεβαιώνει το μέγεθος του καιροσκοπισμού από το οποίο γλίτωσε.

Έτσι, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος σε ερώτηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μείωσε τον ΦΠΑ, απάντησε ότι… άλλο το 2015 και άλλο το 2019, ήλθε η σειρά του Παναγιώτη Κουρουμπλή να ισχυριστεί ότι έφταιγε η Ευρώπη η κακιά…

“Πίστευε ο Τσίπρας ότι υπήρχε μία Ευρώπη δημοκρατική”, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στη βραδινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΡΤ, πουλώντας εκ νέου το παραμύθι με τις… αυταπάτες.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της συζήτησης, ο σύμβουλος του υπουργείου Υγείας Μπάμπης Καραθάνος, που συμμετείχε, αναρωτήθηκε ότι αφού η λύση του προβλήματος της ακρίβειας είναι η μείωση του ΦΠΑ όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ως κυβέρνηση δεν το είχε κάνει αλλά αντ’ αυτού είχε αυξήσει το φόρο προστιθεμένης αξίας. «Κύριε Καραθάνο, επειδή σε θεωρώ άνθρωπο, σε θεωρώ άνθρωπο ειλικρινά σοβαρό, μην τα λες αυτά. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να μειώσει το ΦΠΑ με μνημόνιο; Είστε σοβαροί άνθρωποι;» αντέδρασε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Έτσι δεν είχε πει ο κύριος Τσίπρας;» απάντησε εύλογα ο κ. Καραθάνος.

Η ευφάνταστη δικαιολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση, ήταν η κακιά Ευρώπη η οποία δεν ήταν όπως πίστευε ο Αλέξης Τσίπρας: «Καλά τώρα, άσε τι έλεγε. Πίστευε ο κύριος Τσίπρας ότι υπήρχε μια Ευρώπη δημοκρατική», είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για τον αρχηγό του που θα καταργούσε με έναν νόμο και με ένα άρθρο όλα τα μέτρα  λιτότητας…

Δείτε το video: