Μετά τους Δραγασάκη, Τσακαλώτο αλλά και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που αποδόμησαν (παρά τις μετέπειτα… στροφές που επιχείρησαν) τον Αλέξη Τσίπρα και τα περί μη αποδοχής μιας κυβέρνησης “ηττημένων” έρχεται και ο Ευρωβουλευτής του κόμματος, Στέλιος Κούλογλου, (που αποκάλυψε και την έρευνα που είχε γίνει από την Κουμουνδούρου για τις “φήμες” αναφορικά με τον Αλέξη Γεωργούλη) να δείξει πως το ενδεχόμενο παραμένει στο τραπέζι.

Ο Στέλιος Κούλογλου σημείωσε πως η απλή αναλογική έχει τη λογική των συνεργασιών των κομμάτων, και ως εκ τούτου η δημιουργία μιας κυβέρνησης συνεργασίας δεν νοείται ως κυβέρνηση “ηττημένων” εν τούτοις τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν βλέπει να υπάρχουν περιθώρια συνεργασιών, δείχνοντας προς την πλευρά του Γιάνη Βαρουφάκη και των όσων αυτός υποστηρίζει αναφορικά με τις τράπεζες και το Ευρώ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στα Parapolitika fm τόνισε πως «στην απλή αναλογική δεν υπάρχει κυβέρνηση ηττημένων. Η απλή αναλογική γίνεται για να μπορούν να υπάρξουν συνεργασίες» προσθέτοντας πως «ο Τσίπρας έχει δίκαιο. Ο Τσίπρας, βλέποντας ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν, αυτό που λέει με την κυβέρνηση ηττημένων είναι ότι προσπαθεί να αποτρέψει τη χαλαρή ψήφο»

Ουσιαστικά εμφανίσθηκε να υποστηρίζει πως τα όσα λέγονται αναφορικά με την κυβέρνηση ηττημένων και το όχι Τσίπρα συνδέεται με την αποφυγή μιας χαλαρής ψήφου.

Στη συνέχεια δε ήταν πιο κατατοπιστικό αφού απαντώντας σε ερώτηση εάν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 συμπληρώνουν τις 151, έστω και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρώτος, θα πρέπει να επιχειρηθεί μια τέτοιου είδους μορφή κυβέρνησης, είπε: «Νομίζω πως ναι. Μπορεί να μην έχει τη μορφή τη συμμετοχής στην κυβέρνηση, μπορεί να έχει τη μορφή ψήφου ανοχής».

Υπενθυμίζεται πως και ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στον Alpha για ψήφο ανοχής τονίζοντας με αφορμή  το ΜέΡΑ25 και τη μορφή συνεργασίας που μπορεί να υπάρξει μετά τις εκλογές με απλή αναλογική.