Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο γραφείο του προέδρου του τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ, Σωτήρη Νοτάρη, απειλώντας ότι θα τον σκοτώσουν, ενώ προκάλεσαν μεγάλες ζημιές.
Σύμφωνα με όσα είπε στην «Καθημερινή» ο καθηγητής, ένα μέλος της ομάδας των αγνώστων του είπε φεύγοντας «εάν ξανακάνεις οτιδήποτε θα σε σκοτώσουμε». Ο ίδιος εκτιμά ότι η επίθεση έγινε για τη στάση του όσον αφορά την κατάληψη ενός κυλικείου και δύο μικρών κενών χώρων σε κοινόχρηστο αίθριο χώρο, τους οποίους ο ίδιος ήθελε να απελευθέρωσει.
Σύμφωνα με τον καθηγητή στο ΕΚΠΑ η επίθεση ξεκίνησε λίγο μετά το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της προφορικής εξέτασης φοιτήτριας στο γραφείο του. «Άνοιξε βίαια η πόρτα και εμφανίστηκε ομάδα 10-15 κουκουλοφόρων. Ξαφνιαστήκαμε και οι δύο από την εισβολή, αλλά προσπάθησα να "μετριάσω" την κατάσταση. Τι να θέλουν; "Αυτό (εννοείται που συμβαίνει) γιατί φέρνεις τους μπάτσους στο πανεπιστήμιο και κυνηγάς εργαζόμενους" μου είπε ένας», είπε ο καθηγητής. Συνέχισε λέγοντας πως «αμέσως άρχισε η επίθεση. Ένας κρατούσε ένα δοχείο με κόκκινη μπογιά, άλλοι είχαν αυγά στα χέρια. Εκείνος με τη μπογιά την εκσφενδόνιζε σε όλο τον χώρο. Οι άλλοι πετούσαν τα αυγά. Η φοιτήτρια ήταν έντρομη».
«Όταν τελείωσαν τα "πυρομαχικά", άρχισαν να διαλύουν το γραφείο. Έσπασαν υπολογιστές, οθόνες, πέταξαν τα χαρτιά κάτω» κατέληξε ο καθηγητής.
Την ίδια ημέρα, μάλιστα, έγινε επίθεση και στη γραμματέα των τομέων του τμήματος με τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος Μαθηματικών να ανακοινώνει αποχή από τα μαθήματα προχθές, Τετάρτη, και χθες, Πέμπτη.
Η ανακοίνωση του Μαθηματικού
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του τμήματος Μαθηματικών:
«Μετά τα απαράδεκτα περιστατικά της εισβολής και επίθεσης ομάδας κουκουλοφόρων στο γραφείο του προέδρου του τμήματος Μαθηματικών και της θρασύδειλης επίθεσης στη γραμματέα των Τομέων, τα οποία έλαβαν χώρα την Παρασκευή 14/2, τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος αποφάσισαν να προβούν σε αποχή από τα διδακτικά τους καθήκοντα την Τετάρτη 19/2 και την Πέμπτη 20/2.
Η συμβολική αυτή κίνηση έχει ως στόχο την ανάδειξη των σοβαρότατων ζητημάτων του ελλείμματος ασφάλειας και της δυσχερούς κατάστασης των υποδομών του Μαθηματικού Τμήματος, γεγονότα που υποβαθμίζουν τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού καθώς και τις συνθήκες φοίτησης των φοιτητών στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο».