«Ο πολιτικός ίλιγγος της αντιπολίτευσης συνεχίζεται!», σημειώνει χαρακτηριστικά στην αρχή ανάρτησής του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, στην οποία τονίζει το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν το μισό νέο φορολογικό νομοσχέδιο, παρά τις καταγγελίες τους.

«Αυτή τη φορά στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Αφού πρώτα μας κατήγγειλαν με εμπάθεια, τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των διατάξεων του νομοσχεδίου και το ΠΑΣΟΚ το 58%!», λέει, συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης.

«Τι συνέβη άραγε;»

Στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών αναρωτιέται τι οδήγησε τελικά τα κόμματα τις ανιτπολίτευσης να στηρίξουν κομμάτι του νομοσχέδιου: «Τι συνέβη άραγε; Συνειδητοποίησαν ξαφνικά ότι το νομοσχέδιο ήταν γεμάτο θετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής; Ή μήπως το γνώριζαν εξαρχής και επέλεξαν να παριστάνουν ότι δεν τις είχαν δει;».

Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης απαριθμεί τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, όπως «το νέο, δίκαιο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών», αλλά και άλλες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη διαφάνεια, όπως έχουν εξηγήσει διάφορες φωνές της κυβέρνησης τον τελευταίο καιρό, και στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. 

Η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη

Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για τη στάση των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο: 

«Ο πολιτικός ίλιγγος της αντιπολίτευσης συνεχίζεται! Αυτή τη φορά στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Αφού πρώτα μας κατήγγειλαν με εμπάθεια, τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των διατάξεων του νομοσχεδίου και το ΠΑΣΟΚ το 58%!

Τι συνέβη άραγε; Συνειδητοποίησαν ξαφνικά ότι το νομοσχέδιο ήταν γεμάτο θετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής; Ή μήπως το γνώριζαν εξαρχής και επέλεξαν να παριστάνουν ότι δεν τις είχαν δει;

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν το νέο, δίκαιο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Προτιμούν, όπως φαίνεται, οι υπάλληλοι να πληρώνουν παραπάνω φόρους από το αφεντικό τους! Προέβαλαν το επιχείρημα βεβαίως ότι είναι εναντίον της μείωσης του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου και του φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών, θεωρώντας ότι έτσι πολεμούν «κεφαλαιούχους». Ενώ στην πραγματικότητα, εδώ πρόκειται για μια ρύθμιση που αφορά αποταμιευτές, οι οποίοι επιδιώκουν εναλλακτικούς τρόπους αξιοποίησης των αποταμιεύσεων τους, πέραν από τις τράπεζες. Αλλά, άντε αυτό «να τους το δώσω»!

Σε σχέση όμως με κάποιες άλλες πρωτοβουλίες, η στάση τους είναι απολύτως ανεξήγητη! Και οι δύο δεν υπερψήφισαν την υποχρεωτική ανάρτηση εσόδων και δαπανών στο ΜyData, καθώς και τις σχετικές κυρώσεις. Την ώρα μάλιστα που μας ασκούσαν κριτική ότι δεν αξιοποιούμε επαρκώς τις νέες τεχνολογίες! Επιπλέον, και οι δύο καταψήφισαν το μπόνους έως 3.000 ευρώ για πολίτες που καταγγέλλουν στην ΑΑΔΕ παραποιημένες ταμειακές μηχανές. Προτιμούν, φαίνεται, παραποιημένες ταμειακές μηχανές… τι να πει κανείς!

Δεν είναι φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ υποχρεωμένοι να εξηγήσουν σε εμένα για ποιο λόγο κράτησαν όλη αυτή την ακατανόητη στάση κατά τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Έχουν όμως υποχρέωση απέναντι στους ψηφοφόρους τους! Στους ψηφοφόρους τους, ένα πολύ μεγάλο μέρος των οποίων υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες μας για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Εμείς πάντως συνεχίζουμε κανονικά τη δουλειά μας. Και η αποτελεσματικότητα των πρωτοβουλιών που θεσπίζουμε θα αποδειχθεί στην πράξη!»