Απάντηση σε όσους τον κατηγορούν ότι ξεπουλά την Ελλάδα με τις αποκρατικοποιήσεις και ότι είναι «μεσίτης» έδωσε με ανάρτηση στο TikTok ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να κάνει χιούμορ για την αραιά κόμη του.

«Ξέρω, ξέρω ότι ορισμένοι από εσάς πιστεύετε ότι είμαι «μεσίτης» και ότι «ξεπουλάω τη χώρα», με τις αποκρατικοποιήσεις. Τι έχει γίνει με τις αποκρατικοποιήσεις: Πώς ήταν τα πράγματα με το Λιμάνι του Πειραιά και πώς είναι τώρα! Πώς ήταν με τα περιφερειακά μας αεροδρόμια – που ήταν σχεδόν σαν τσαντίρια- και πώς έχουν γίνει τώρα: κούκλες. Πόσα λεφτά χάναμε με την Ολυμπιακή τον χρόνο και πόσα κερδίζουμε τώρα με τις δύο ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες. 

Τους τελευταίους επτά μήνες προχωρήσαμε δυναμικά μπροστά, με εννέα αποκρατικοποιήσεις και συμβάσεις παραχώρησης:
- Αττική Οδός
- Τρία περιφερειακά λιμάνια: Καβάλα, Ηγουμενίτσα και Ηράκλειο
- Διάθεση των μετοχών της HELLENiQ Energy
- Οι αποκρατικοποιήσεις τριών τραπεζών: Eurobank, Alpha και Εθνική
- Και φυσικά η διάθεση του 30% του Αεροδρομίου Αθηνών, που συγκέντρωσε πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον. 

Δεν είναι μόνο το ταμειακό όφελος 5,7 δισ. ευρώ, είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον! Η ώθηση που δίνουν αυτές οι αποκρατικοποιήσεις στην οικονομία! Οι οπαδοί του κρατισμού και του σοβιετικού μοντέλου φωνάζουν. Εμείς προχωράμε μπροστά με τις μεγάλες χώρες της Ευρώπης!» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης. 

Στη συνέχεια μίλησε για τον χαρακτηρισμό «καράφλας» που δέχεται στα social media. «H κριτική είναι "τι μιλάς εσύ ρε καράφλα". Aυτά που μου γράφουν! Όσοι είμαστε καράφλες από εδώ και πέρα δεν ξαναμιλάμε!» είπε.

@kostis_hatzidakis Προχωρούμε δυναμικά με τις αποκρατικοποιήσεις, διότι ανεβάζουν τη χώρα! #tiktokgreece #fypgreece #politiki #ellada ♬ πρωτότυπος ήχος - Kostis Hatzidakis