Απόδειξη εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία αποτελεί η συμφωνία μεταξύ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Masdar για την εξαγορά της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ που ανακοινώθηκε σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα, η δήλωση του υπουργού έχει ως εξής:

«Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την ανακοίνωση της σύναψης συμφωνίας μεταξύ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Masdar για την εξαγορά της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Η συμφωνία, μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο χώρο των ΑΠΕ, αποτελεί χειροπιαστή απόδειξη της εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας και επενδυτικών φορέων παγκόσμιας εμβέλειας στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, του κλάδου της ενέργειας και των ελληνικών επιχειρήσεων.

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, συνεχίζουμε προσηλωμένοι στο μεταρρυθμιστικό μας έργο το οποίο διαρκώς αποδεικνύεται ότι οδηγεί σε αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων στην χώρα με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την εθνική οικονομία, τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους πολίτες».

Υπενθυμίζεται ότι ανακοινώθηκε σήμερα η πώληση των μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στη Masdar Hellas που αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη ενεργειακή συναλλαγή που έγινε ποτέ στο Χρηματιστήριο Αθηνών και μία από τις μεγαλύτερες στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην ΕΕ. Η συναλλαγή και η επακόλουθη προσφορά αντιστοιχούν σε συνολική αποτίμηση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ και επιχειρηματική αξία 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η συμφωνία περιλαμβάνει το 36,59% των μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που κατέχει η μητρική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς και των μετοχών που ελέγχουν μέτοχοι και στελέχη της εταιρείας ούτως ώστε στο κλείσιμο της συναλλαγής η Masdar να κατέχει ποσοστό τουλάχιστον 67% των μετοχών στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Η τιμή προσδιορίστηκε στα 20 ευρώ ανά μετοχή. Μετά το κλείσιμο της συναλλαγής, η Masdar θα προβεί σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση προς όλους τους μετόχους της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για την απόκτηση των μετοχών τους.