Τη δημιουργία κεντρικού μητρώου στο οποίο θα εγγράφονται όλοι οι δικαιούχοι των κοινωνικών επιδομάτων, προανήγγειλε ο ΥΠΟΙΚ, Κωστής Χατζηδάκης, μέσω του ΕΡΤnews.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα κάνουμε ένα κεντρικό μητρώο κοινωνικών επιδομάτων όπως είναι στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να υπάρχει μία εποπτεία συνολική, είτε για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, είτε για τα επιδόματα του Υπουργείου Εργασίας, είτε για άλλα όπως το επίδομα θέρμανσης και να ξέρουμε ποιος παίρνει τι, γιατί το παίρνει. Επομένως όταν δεις τα επιδόματα στην ολότητά τους και έχεις τη συνολική εικόνα μπορείς να βγάλεις ασφαλέστερα συμπεράσματα και να έχεις μία πιο δίκαια και στοχευμένη πολιτική».

Το υπουργείο Εργασίας, με βάση τις διευκρινίσεις του Κωστή Χατζηδάκη,είναι σε φάση αναθεώρησης του επιδόματος ανεργίας, έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό ενώ παρεμβάσεις γίνονται και για το επίδομα θέρμανσης...Ποιος παίρνει τι και γιατί το παίρνει.

Ο Kωστής Χατζηδάκης έκανε, επίσης, γνωστό ότι η νομοθετική ρύθμιση που θα ανοίξει τον δρόμο για την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης τα Χριστούγεννα, θα κατατεθεί τον Νοέμβριο και επανέλαβε, αναφορικά με την πάγια θέση της κυβέρνησης για ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών εντός των δημοσιονομικών ορίων ότι «οι αυξήσεις των εσόδων είναι απολύτως συνδεδεμένες με την ανάπτυξη από τη μια πλευρά και από την άλλη τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, χάρη στις συστηματικές προσπάθειες που γίνονται».

«Αν εξαιρέσετε το τέλος της κλιματικής αλλαγής και το τέλος κρουαζιέρας που βασικά αφορούν στους τουρίστες τα οποία επιβλήθηκαν, κατά τα άλλα η κυβέρνηση έχει κάνει μόνο μειώσεις φόρων, έχει κάνει πάνω από 60 μειώσεις φόρων», είπε χαρακτηριστικά ο ΥΠΟΙΚ.