Για τη διεξαγωγή debate ακόμη και την τελευταία στιγμή καλεί τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κουρέτα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Ο κ. Αγοραστός ζητά από τον Δημήτρη Κουρέτα να μην κρύβεται και να απαντήσει στην πρόταση που του έχει γίνει. «Η "Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών" δεν φοβήθηκε ποτέ τη διεξαγωγή debate προκειμένου οι Θεσσαλές και οι Θεσσαλοί να γνωρίζουν, να συγκρίνουν τα προγράμματα των δύο υποψηφίων Περιφερειαρχών και να αποφασίσουν πριν προσέλθουν στις κάλπες» επισημαίνει η ανακοίνωση του κ. Αγοραστού. 

Η ανακοίνωση του Κώστα Αγοραστού 

Ο κ. Κουρέτας κρύβεται και ψεύδεται. Καλούμε, έστω και τώρα, να δεχτεί την πρόταση μας για την διεξαγωγή debate. O υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρέτας όχι μόνο αποφεύγει debate, αλλά ψεύδεται αναφορικά με τις προθέσεις του. 

Επιμένει να μοιράζει τοξικότητα και ψεύδη. Κάνει ανέξοδη αντιπολίτευση. Κρύβεται, όπως όλα αυτά τα χρόνια, γιατί δεν θέλει να φανεί η απουσία προτάσεων. Μοιράζει φρούδες υποσχέσεις, πολώνει του Θεσσαλούς. Δεν έχει στόχο να ενώσει αλλά να διχάσει. Επιθυμεί να είναι αυτός που πάντα θα βάζει το μικροπολιτικό του συμφέρον πάνω από το συμφέρον των πολιτών. Φοβάται την σύγκριση. Επιλέγει την σύγκρουση γιατί νομίζει ότι τον ευνοεί. Ξεχνά ότι στόχος τώρα είναι η Θεσσαλία να σταθεί στα πόδια με γρήγορους ρυθμούς. Δεν είναι ώρα για να λύσει τα δικά του αδιέξοδα ως ένας τοξικός πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό τον λόγο σιωπά. 

Στην πρόταση μας για τη διεξαγωγή debate με διακαναλικη κάλυψη από τα 4 τηλεοπτικά δίκτυα της Θεσσαλίας με τη συμμετοχή Θεσσαλών δημοσιογράφων μετά από δύο εικοσιτετράωρα, σιωπή. Δεν έχει δώσει καμία απάντηση. Την ίδια στιγμή, οργανώνει προεκλογική ομιλία στην Λάρισα για σήμερα το βράδυ την πιθανή μέρα και ώρα της διεξαγωγής του debate. 

Η "Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών" δεν φοβήθηκε ποτέ τη διεξαγωγή debate προκειμένου οι Θεσσαλές και οι Θεσσαλοί να γνωρίζουν, να συγκρίνουν τα προγράμματα των δύο υποψηφίων Περιφερειαρχών και να αποφασίσουν πριν προσέλθουν στις κάλπες. 

Εμείς λέμε όλα στο φως, και στην κρίση των πολιτών. Ακόμα και τώρα, την ύστατη ώρα, τον καλούμε σε debate. Εκείνος κρύβεται, φοβάται και ψευδολογεί. Κυριακή, κοντή γιορτή κε Κουρέτα. Οι πολίτες βλέπουν, κρίνουν και ψηφίζουν».