Κορωνοϊός: Ελπίδες από τις κλινικές μελέτες για το εμβόλιο στις ΗΠΑ

8
Pixabay

Η πρώτη κλινική πειραματική μελέτη για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ξεκίνησε στις ΗΠΑ, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης.Όπως είπε, 45 άνθρωποι θα συμμετέχουν σε αυτή και το εμβόλιο θα δοθεί σε 2 δόσεις, με διαφορά 28 ημερών.

Ήδη τέσσερις εθελοντές έχουν λάβει την πρώτη δόση και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε 4 μήνες. Ο κ. Τσιόδρας σχολίασε, ότι με βάση αυτά τα δεδομένα είναι δύσκολο να έχουμε το σωτήριο εμβόλιο πριν το καλοκαίρι.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η θνητότητα του κορωνοϊού στους ανθρώπους χωρίς υποκείμενο νόσημα παραμένει κάτω από 1%. Όπως ανέφερε, στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να προφυλαχθούν οι ευπαθείς ομάδες και «να κολλήσουμε όσο το δυνατόν λιγότεροι ταυτόχρονα».

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν επαρκείς ποσότητες των φαρμάκων για τους ασθενείς. «Τα σοβαρά περιστατικά απαιτούν συνδυασμένη θεραπεία με κοκτέιλ φαρμάκων, που κάποια είναι μόνο νοσοκομειακά είδη. Ειδική ομάδα της επιτροπής μας εξετάζει πιθανή χορήγηση ορού από ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τη νόσο» είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr