Κορωνοϊός – Έλεγχοι: Σχεδόν 1.800 παραβάσεις σε 24 ώρες

by news

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν για την Τρίτη 01.12.2020 συνολικά 55.513 ελέγχους και κατέγραψαν 1.783 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 561.750€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε 4 επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (53.459).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

Μη χρήση μάσκας
Μη νόμιμη μετακίνηση
Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας τους κλάδου

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τέσσερις (4) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000 ευρώ σε ένα τουριστικό γραφείο γιατί λειτουργούσε παρά την αναστολή λειτουργίας του και εντός του καταστήματος υπήρχαν οκτώ (8) άτομα που έπαιζαν τυχερά παιχνίδια και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 2.400 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ σε μία (1) υπεραγορά τροφίμων καθώς λειτουργούσε παρά την αναστολή λειτουργίας, στην Περιφέρεια Κρήτης.
Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ για τη μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας σε κατάστημα με χαλιά, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000 ευρώ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργία σε μία εταιρία καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για τη διοργάνωση εκδήλωσης, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Επιβλήθηκαν από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α. πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000 ευρώ και από δεκαπέντε  ημέρες αναστολή λειτουργίας σε δύο καταστήματα τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για την πώληση εμπορευμάτων των οποίων η πώληση έχει ανασταλεί, στην Περιφέρεια Αττικής.

Επιβλήθηκε από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α. πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ και δεκαπέντε ημέρες αναστολή λειτουργίας για τη μη τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων απολύμανσης σε σούπερ μάρκετ, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Επιβλήθηκαν από την Ε.Α.Δ. τέσσερα πρόστιμα συνολικού ύψους 1.200 ευρώ για μη χρήση μάσκας από φυσικά πρόσωπα (4×300€),στις Περιφέρειες Αττικής και Δυτικής Ελλάδας.

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά τρείς χιλιάδες τετρακόσιες δεκαέξι (3.416) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι αρμόδιοι φορείς εντατικοποιούν τους ελέγχους τους, επικεντρώνοντας τη δραστηριότητά τους στις περιοχές που καταγράφουν το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.

Σχετικα Αρθρα