Κορωνοϊός: 40χρονη τραπεζική υπάλληλος το πρώτο κρούσμα στην Αθήνα

by athina

Στο Αττικό Νοσοκομείο θα παραμείνει, για νοσηλεία σε ειδικό θάλαμο, η γυναίκα που είναι το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Αθήνα και το τρίτο στη χώρα.

Πρόκειται για μία γυναίκα ηλικίας περίπου 40 ετών, η οποία είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, σύζυγος διευθυντικού στελέχους μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας, που ανήκει σε γνωστό εφοπλιστικό όμιλο της χώρας, με έδρα τα νότια προάστια.

Όπως προκύπτει, η γυναίκα είναι εργαζόμενη στην Τράπεζα Πειραιώς και συγκεκριμένα στο υποκατάστημα της οδού Αμερικής 4.

Σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς αναφέρει πως «ενημέρωσε τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ότι εργαζόμενός της στο κτήριο Αμερικής 4 διαγνώσθηκε με τον ιό COVID-19.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την Τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο, συγκλήθηκε σύσκεψη με κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και υλοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα για καθαρά προληπτικούς λόγους:

-απολύμανση στο κτήριο Αμερικής 4 την Παρασκευή 28/02/2020
-εκκένωση του ορόφου του κτηρίου, στο οποίο εμφανίσθηκε το κρούσμα του ιού για τις επόμενες 14 ημέρες.
-εργασία από το σπίτι για το διάστημα των 14 ημερών για τους εργαζομένους στον όροφο όπου εμφανίσθηκε το κρούσμα
-εφαρμογή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. www.eody.gov.gr.

Η Τράπεζα Πειραιώς δρα με σταθερό γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων της, ενώ με την εφαρμογή του σχεδίου επιχειρηματικής λειτουργικής συνέχειας, διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της.»

Η γυναίκα πήγε σε νοσοκομείο χωρίς να έχει επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ

Η γυναίκα, που πρόσφατα είχε ταξιδέψει με την κόρη της στην Ιταλία, δεν επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ, όπως προβλέπεται  και αρχικά πήγε μόνη της σε νοσοκομείο αναφοράς, στο «Σωτηρία», όπου, αφού περίμενε για πολλή ώρα, κουράστηκε από την αναμονή κι έφυγε.

Στη συνέχεια, πήγε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, στο Metropolitan, όπου εξετάστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φορώντας γάντια και μάσκα και όταν διαγνώσθηκε θετική μεταφέρθηκε στο Αττικό, όπου και νοσηλεύεται.

Οι αρχές αναζητούν τους συνεπιβάτες της στην πτήση επιστροφής ενώ έχουν έρθει σε επαφή με τα πρόσωπα του συγγενικού της περιβάλλοντος.

Η γυναίκα είναι το τρίτο κρούσμα της νόσου στην Ελλάδα, με τα πρώτα δύο να είναι η 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη και ο γιος της.

 

Σημειώνεται ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας τονίζει στις βασικές του συμβουλές ότι όποιος έχει ταξιδιωτικό ιστορικό ή άλλο λόγο να πιστεύει ότι μπορεί να έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να επικοινωνήσει με τον οργανισμό (στο τηλέφωνο 210-5212054) για να λάβει περαιτέρω οδηγίες, αφού εκτιμηθούν αρχικά οι πληροφορίες που θα δώσει.

 

Σχετικα Αρθρα