«Yπάρχει αύξηση περίπου στο 40% στα νοσοκομεία» σημείωσε η Ματίνα Παγώνη για τα κρούσματα κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι «έχουν αυξηθεί οι θάνατοι και οι εισαγωγές σε απλές και ειδικές κλίνες».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε για τη νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού ότι είναι ήπια, δεν κάνει πυρετό και δεν κάνει πνευμονίες. Συμπλήρωσε ότι η κορύφωση θα συνεχιστεί και προέτρεψε όσους έχουν υποκείμενο νοσήμα να κάνουν το εμβόλιο, ακόμα και τώρα.

Για τις ουρές στα φαρμακεία, σχολίασε πως «ήταν απίστευτες» και τις απέδωσε στο ότι «όλοι είχαν κρούσματα στο περιβάλλον τους». «Μετά από τρία χρόνια εμπειρίας, δεν χρειάζονται συστάσεις για τις μάσκες», παρατήρησε για το γεγονός ότι επέστρεψαν οι μάσκες.

Η ίδια, σχετικά με το «γλέντι» στον Ερυθρό Σταυρό, αναρρωτήθηκε «γιατί δημιουργήθηκε θέμα για μία γιορτή που γίνεται 20 χρόνια;». «Δεν δικαιολογώ απολύτως τίποτα» είπε, για να συμπληρώσει ότι «οι γιορτές στα νοσοκομεία πρέπει να γίνονται, γιατί τρία χρόνια αυτό το προσωπικό που βλέπετε εκεί δεν έχει πάει σπίτι του».