Κορωνοδιαδηλώσεις: ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ 1-0

by Manifesto

Την ώρα που ο κορωνοϊός καλπάζει και την ώρα που στις ΜΕΘ δεκάδες συνάνθρωποί μας δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ επέλεξαν να “μετρήσουν” τις δυνάμεις τους στην Αθήνα “γιορτάζοντας” με… χρονοκαθυστέρηση την Πρωτομαγιά.

Με όρους κρας τεστ, οι χθεσινές -μεταχρονολογημένες -πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε Πλατεία Κλαυθμώνος και Σύνταγμα βασικά αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας επιβεβαίωσαν, όπως γράφουν τα “Νέα”, πως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ διατηρούν την πρωτοκαθεδρία τους στον δρόμο με όρους μαζικότητας και κινητοποίησης.

Από την άλλη υπάρχουν τρία ακόμη δεδομένα που πρέπει να προσμετρηθούν στο «πολιτικό ταμείο» της χθεσινής ημέρας. Οι δυνάμεις της ΓΣΕΕ εόρτασαν την Πρωτομαγιά στις 4 Μαΐου – και χωρίς συγκέντρωση. Με ξεχωριστή απόφαση η ΑΔΕΔΥ αλλά και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (και άλλοι φορείς) έβαλαν την επέτειο στις 6 του μηνός.

Είχε προηγηθεί το κάλεσμα του ΠΑΜΕ, πολλών ομοσπονδιών και σωματείων βέβαια στο Σύνταγμα που φαίνεται πως έσπρωξε τα πράγματα σε αυτή την ημέρα – «βραχυκυκλώνοντας» επί ώρες το κέντρο της Αθήνας.

Πίσω από το κάλεσμα της Κλαυθμώνος στοιχήθηκαν με κεντρική απόφαση και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των όποιων σωματείων ελέγχει. Αρα, στις 6 του μηνός είχαμε δύο συγκεντρώσεις, παράλληλα με το απεργιακό κάλεσμα που όταν πάντως ασθενές.

Τη μεγαλύτερη μακράν στο Σύνταγμα, του ΠΑΜΕ και με την παρουσία του ΚΚΕ και του Δημήτρη Κουτσούμπα. Και εκείνη στην Κλαυθμώνος, με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Μια μικρότερη συγκέντρωση σημειώθηκε από πρωτοβάθμια σωματεία και δυνάμεις του εξωκοινοβουλίου.

 

 

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα