Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο «εγκέφαλος» της Κρητικής μαφίας επικοινωνούσε με τον πρώην συγκυβερνήτη του Τσίπρα, ζητώντας την παρέμβασή του για να εκλεγεί ο αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, με τον απίθανο Καμμένο να απαντά ότι «αν εξαρτάται από τους Αμερικανούς, εγώ το καθαρίζω».

Σε έναν δεύτερο διάλογο του Πάνου Καμμένου που διέρρευσε χθες και προέρχεται από τις συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ, ο πρώην υπουργός Αμυνας διαβεβαιώνει τον αρχιμαφιόζο ότι «το δώσαμε αμέσως... εγώ το έδωσα στο επιτελείο του Τράμπ... τελείωσε».

Από την καταγραφή όμως της συνομιλίας τους εγείρεται και ένα δεύτερο θέμα, ίσως ακόμη πιο σοβαρό και από τις συνομιλίες για τον διορισμό του μητροπολίτη με τον εγκέφαλο της μαφίας.

Από τα πρόσωπα που αναφέρονται, σύμφωνα με το 2ο ηχογραφημένο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr, στην μεταξύ τους συνομιλία και από την θέση που αποδίδεται στην καθένα από αυτά, προκύπτει, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ότι η παρακολούθηση του Καμμένου, όταν βρισκόταν σε ξενοδοχείο στο Κολυμβάρι Χανίων έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Το ερώτημα «ποιος και γιατί παρακολουθούσε τον Καμμένο εκείνη την περίοδο», μόλις μπήκε στον δημόσιο διάλογο και προφανώς πρέπει να απαντηθεί.