Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο, μετά την «πύρινη» ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «λαθροχειρία».

«Ναι, είμαστε υπέρ της επιστολικής ψήφου αλλά δεν θα επιτρέψουμε στη Νέα Δημοκρατία να κάνει καλπονοθεία!», είπε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Βελόπουλος για να του απαντήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, ότι ενώ η Ελληνική Λύση ήταν υπέρ της ρύθμισης, πλέον δεν την θέλει επειδή στις τελευταίες εκλογές κατέγραψε ποσοστό που δεν φτάνει το 1% στους κατοίκους του εξωτερικού.

«Καταθέσατε την πρόταση νόμου για επιστολική ψήφο στις 24 Ιουλίου του 2023. Το 2019 συμφωνήσατε με την επιστολική ψήφο, σωστά; Σωστά. Το 2021, ξανασυμφωνήσατε. Το 2023, διαφωνήσατε; Γιατί; Τρία νουμεράκια, τρεις αριθμοί 0,94%! Αυτοί είστε, αυτό σας νοιάζει!» είπε συγκεκριμένα ο Θοδωρής Λιβάνιος απευθυνόμενος στην Ελληνική Λύση.

«Το ποιοι είμαστε κύριε Λιβάνιε, αποδεικνύεται από ένα πράγμα. Εσείς θέλετε να ψηφίζουν οι βρικόλακες και οι νεκροί, και εμείς μόνο οι Έλληνες! Καταλάβατε; Ας ψηφίζουν οι νεκροί για εσάς και οι Έλληνες για εμάς! Τελεία και παύλα» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Επειδή εδώ δεν πουλάμε βυζαντινά και τέτοια πράγματα, λοιπόν εάν έχετε μία καταγγελία, μία, μία ότι έχει ψηφίσει νεκρός, να την κάνετε. Αλλιώς, είναι λόγια του αέρα! Αν δεν καταλαβαίνετε τα βασικά ζητήματα λειτουργίας της δημοκρατίας είναι δικό σας θέμα» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

«Ακούστε κύριε Λιβάνιε, επειδή δεν σας αρέσει η βυζαντινή ίντριγκα και μετατοπίζεστε κάθε φορά, και από Πασόκος γίνατε Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη, να σου πω κάτι απλό… Εγώ έφυγα στα 22 μου από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Εσύ έφυγες για καρέκλα από το ΠΑΣΟΚ. Έχει διαφορά. Επειδή είπατε ότι εσείς ψάχνετε από μένα να σας αποδείξω ότι ψηφίζουν οι νεκροί, δήλωση σας στην ΕΡΤ ότι υπάρχουν εγγεγραμμένοι 500.000 νεκροί. Αν αυτή η δήλωση δεν δημιουργεί ρήξη και ρήγμα... όταν έχεις τη Singular που είναι δική σου εταιρεία, του πρωθυπουργού του κολλητού του Μανωλόπουλου από τη Θεσσαλονίκη, δεν εμπιστεύομαι ούτε εσένα ούτε τον πρωθυπουργό. Το κατάλαβες; Αν το κατάλαβες καλώς, αλλιώς ξαναγύρνα στο ΠΑΣΟΚ» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, έχοντας πια ξεφύγει...