Κόντρα εκτυλίχθηκε νωρίτερα μεταξύ του Ευάγγελου Αντώναρου και του Μακάριου Λαζαρίδη, στο πλαίσιο της εμφάνισής τους στην ΕΡΤ, στην εκπομπή της δημοσιογράφου Χριστίνα Βίδου. Αφορμή στάθηκε η έκφραση του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τον Στέφανο Κασσελάκη, ότι «έχει βάλει μπουρλότο στον τρόπο με τον οποίο ασκείται παραδοσιακά η πολιτική στην Ελλάδα», την οποία σχολίασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας «lifestyle, με κρουαζιέρες στο Αιγαίο». Η αλήθεια είναι ότι ο συνειρμός είναι εύλογος, καθώς και ο Κωνσταντίνος Κανάρης ο μπουρλοτιέρης, χρειαζόταν σκάφος για να κάνει τη δουλειά του.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος πάντως, επέμεινε λέγοντας ότι «αυτό το βλέπετε εσείς. Τον περιμένετε από τη μια γωνιά και βγαίνει από την άλλη», για να ανταπαντήσει ο κύριος Λαζαρίδης «να δούμε από ποια γωνιά θα βγει τη βραδιά της 9ης Ιουνίου», με τον κύριο Αντώναρο να καταλήγει «περιμένετε να δείτε από ποια γωνιά θα βγει ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος θα αποχωρήσει». Η αλήθεια είναι ότι ο κύριος Αντώναρος δεν τα έχει πάει καλά με τις προβλέψεις, μιας και το «χόμπι» του τα προηγούμενα χρόνια ήταν να ανεβάζει αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης λέγοντας συνήθως τρεις ημερομηνίες, στις οποίες θα έπεφτε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η αλαζονία ξεχειλίζει στον ΣΥΡΙΖΑ

Το τελευταίο σχόλιο στάθηκε αφορμή για να θίξει ο Μακάριος Λαζαρίδης την πικρία που φαίνεται να έχει ο Ευάγγελος Αντώναρος, λόγω της διαγραφής του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον Ευάγγελο Αντώναρο να απαντά στον Μακάριο Λαζαρίδη «υπερασπιστείτε τον κύριο Μητσοτάκη, ο οποίος σας έχει πέντε χρόνια βουλευτάκι - βουλευτή και δεν σας έχει κάνει ούτε υφυπουργό. Περιμένετε». Ο κύριος Λαζαρίδης είπε «Εγώ όποτε κατέβηκα σε εκλογές εκλέχτηκα. Εσείς δεν εκλεχτήκατε ποτέ με σταυρό. Και ήσασταν και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Έχετε βαρύτατες ευθύνες για τη συντριβή του 2009, του Κώστα Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας».

Προκαλεί αίσθηση ο χαρακτηρισμός «βουλευτάκι» στον θεσμό του βουλευτή, ακόμη κι αν τον πήρε πίσω ακαριαία ο κύριος Αντώναρος. Πολλώ δε μάλλον, από τη στιγμή που ο κύριος Αντώναρος ουδέποτε εξελέγη βουλευτής με σταυρό, παρά μονάχα ως βουλευτής επικρατείας. Αυτού του τύπου η αλαζονική ακύρωση της λαϊκής βούλησης, ως προς τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της, είναι βέβαιο ότι δεν ταίριαζε στην Νέα Δημοκρατία, μιας και ο κύριος Αντώναρος διεγράφη. Φαίνεται όμως να ταιριάζει «κουτί» στο νέο κόμμα του, τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ένα κόμμα που κυριαρχεί η έπαρση και η αλαζονεία του αρχηγού του, προφανώς και είναι ευπρόσδεκτες, τέτοιου είδους συμπεριφορές. Όμως το ίδιο ευπρόσδεκτη θα πρέπει να είναι και η κρίση του λαού.

Η δήλωση του Ευάγγελου Αντώναρου

Χριστίνα Βίδου: «Είπατε εσείς δεν βάζετε πήχη, δεν μιλάτε για ποσοστά στις ευρωεκλογές».

Ευάγγελος Αντώναρος: «Όχι, εγώ πιστεύω ότι το αποτέλεσμα το οποίο θα έχουμε, θα εκπλήξει. Διότι ξέρετε τι κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης; Έχει βάλει μπουρλότο -εγώ τη λέω συχνά αυτή την έκφραση- έχει βάλει μπουρλότο στον τρόπο με τον οποίο ασκείται παραδοσιακά η πολιτική στην Ελλάδα. Ξεκάθαρα».

Μακάριος Λαζαρίδης: «Lifestyle, με κρουαζιέρες στο Αιγαίο».

Ευάγγελος Αντώναρος: «Αυτό το βλέπετε εσείς. Τον περιμένετε από τη μια γωνιά και βγαίνει από την άλλη».

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καλά, εντάξει. Να δούμε από ποια γωνιά θα βγει τη βραδιά της 9ης Ιουνίου».

Ευάγγελος Αντώναρος: «Καλά. Περιμένετε να δείτε από ποια γωνιά θα βγει ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος θα αποχωρήσει».

Μακάριος Λαζαρίδης: «Αυτά τα λέτε κύριε Αντώναρε, χρόνια. Καταλαβαίνω την προσωπική σας πικρία -»

Ευάγγελος Αντώναρος: «Καμία πικρία. Έχω μια προσωπική κριτική -»

Μακάριος Λαζαρίδης: «Μετά τη διαγραφή σας από τη Νέα Δημοκρατία, καταλαβαίνω ότι δεν σας αρέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης -»

Ευάγγελος Αντώναρος: «Καλά, υπερασπιστείτε τον κύριο Μητσοτάκη, ο οποίος σας έχει πέντε χρόνια βουλευτάκι - βουλευτή και δεν σας έχει κάνει ούτε υφυπουργό. Περιμένετε».

Μακάριος Λαζαρίδης: «Εγώ κύριε Αντώναρε δεν έγινα βουλευτής για να γίνω υπουργός. Εγώ κατέβηκα στην Καβάλα για να βοηθήσω τον τόπο μου. Δεν με απασχολεί αν ο πρωθυπουργός θα με κάνει ποτέ υπουργό».

Ευάγγελος Αντώναρος: «Δυστυχώς, ξέρω τι λέτε στην Καβάλα. Ξέρω τι λέτε στην Καβάλα».

Μακάριος Λαζαρίδης: «Εντάξει, εντάξει. Εγώ όποτε κατέβηκα σε εκλογές εκλέχτηκα. Εσείς δεν εκλεχτήκατε ποτέ με σταυρό. Και ήσασταν και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Έχετε βαρύτατες ευθύνες για τη συντριβή του 2009, του Κώστα Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας».

Ευάγγελος Αντώναρος: «Ρωτήστε τον Κώστα Καραμανλή».