Κοντονής για υπόθεση Λιγνάδη: Προσβλητικός για την Αριστερά ο τρόπος που πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ

by Manifesto

“Ο τρόπος που πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο τρόπος που ασκεί αντιπολίτευση είναι προσβλητικός για το χώρο της Αριστεράς και γι αυτό που η Αριστερά εκφράζει και θέλει να εκπροσωπεί», ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα (91,6 – 105,8) ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, με αφορμή την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ύστερα από τις κατηγορίες εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ευθύνη Τσίπρα η θέσπιση του νέου Ποινικού Κώδικα

Ο κ. Κοντονής επέρριψε ευθύνες στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη διαδικασία στην θέσπιση του νέου Ποινικού Κώδικα. «Με ευθύνη του πρώην Πρωθυπουργού, ψηφίστηκαν στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος 1.000 άρθρα και δεν εισακούστηκα ώστε να ισχύσει έστω σε βάθος χρόνου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις. Υπάρχουν υπεύθυνοι και υπάρχει πολιτική ευθύνη που καλό είναι να την αναλάβει ο πρώην Πρωθυπουργός, κάποτε», δήλωσε.

Τόνισε ακόμη πως« για ορισμένα αδικήματα, όπως η μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, είμαι βέβαιος ότι υπήρξε σκοπιμότητα και είχα πει και τότε πως αυτό αποτελεί όνειδος και ντροπή, ενώ για τη διάταξη περί βιασμού είχα τονίσει ότι η διάταξη είναι απαράδεκτη». Μάλιστα ο πρώην υπουργός εξήγησε ότι «είχα σκεφτεί ,τότε, ο χρόνος της παραγραφής για όλα τα αδικήματα να ξεκινά από την ενηλικίωση του παιδιού που έχει υποστεί τη βάναυση συμπεριφορά». Ωστόσο ο κ. Κοντονής διευκρίνισε ότι για αυτή τη διάταξη υπήρξε επιπολαιότητα και όχι δόλος.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα