Κοντιάδης: Διαψεύδει τα ΝΕΑ – Δεν υπάρχει πόρισμα της Επιτροπής για τη δημόσια διοίκηση

133

Σε δήλωση προέβη ο Καθηγητής, Ξενοφώντας Κοντιάδης, Πρόεδρος της Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση και ανασυγκρότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Κράτους, με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας “Τα Νέα Σαββατοκύριακο” που αναφέρει ότι η Επιτροπή θα εισηγηθεί εκχώρηση πρόσθετων αρμοδιοτήτων στους δήμους προκειμένου να νομοθετηθεί εντός του καλοκαιριού ο νέος ενισχυμένος ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Ο κ. Κοντιάδης διαψεύδει το δημοσίευμα λέγοντας πως η Επιτροπή δεν έχει καταλήξει ακόμα σε Πόρισμα, ούτε έχει υποβληθεί κάποιο σχέδιο προτάσεων προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αναλυτικά η δήλωση του καθηγητή, Ξενοφώντα Κοντιάδη έχει ως εξής:

“Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» διευκρινίζω ότι οι εργασίες της Επιτροπής έχουν μεν  προχωρήσει  εντατικά και με πνεύμα ομοφωνίας τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ωστόσο δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε Πόρισμα, ούτε έχει υποβληθεί κάποιο σχέδιο προτάσεων προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το εγχείρημα της μετατροπής της χώρας μας από το πλέον συγκεντρωτικό κράτος της Ευρώπης σε ένα σύγχρονο, ορθολογικό και αποτελεσματικό κράτος με πολυεπίπεδη διακυβέρνηση απαιτεί σοβαρή μελέτη, εποικοδομητική διαβούλευση και πολιτική τόλμη”.

Σε διάψευση είχε προχωρήσει νωρίτερα και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος σημειώνοντας ότι η επιτροπή δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της και δεν έχει καταθέσει το σχετικό πόρισμά της στο Υπουργείο.

Διαβάστε ακόμα:

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr