Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας καθώς και του δήμου Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (Türsab) εκδήλωση προβολής του τουριστικού προϊόντος των ανωτέρω περιοχών. Στην εκδήλωση παρέστησαν επαγγελματίες του τουρισμού, τόσο από την Ελλάδα, όσο και την Τουρκία, οι οποίοι μετά το τέλος της εκδήλωσης είχαν κατ' ιδίαν συναντήσεις.

1000048242.jpg

Καλωσορίζοντας τους πολυπληθείς παρισταμένους, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Türsab, Φιρούζ Μπιλούρκαγια και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Γιλντιρίμ Τας, αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως «έναν από τους πρώτους προορισμούς που έρχονται στο μυαλό των Τούρκων πολιτών όταν πρόκειται για ταξίδια στο εξωτερικό» τονίζοντας: «Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο φίλες χώρες στις ακτές του Αιγαίου. Ο τουρισμός είναι αναμφίβολα ένας από τους σημαντικούς τομείς δραστηριότητας που ενισχύει αυτή τη φιλία».

1000048249.jpg

Ο κ. Τας δεν παρέλειψε να κάνει μνεία στην παραγωγική, όπως υπογράμμισε, επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, στην Κωνσταντινούπολη, τον Ιανουάριο του 2024.

Από την πλευρά του, ο πρέσβης Κωνσταντίνος Κούτρας, γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, αναφερόμενος στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον Ελλήνων και Τούρκων πολιτών να επισκεφθούν τις αντίστοιχες χώρες, επισήμανε ότι η παρουσία εκπροσώπων των ελληνικών Περιφερειών και η συνεργασία με τους Τούρκους ομολόγους τους, συνιστά μια περαιτέρω ευκαιρία για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού.

1000048245.jpg

Δεν παρέλειψε δε, να κάνει μνεία της ευρείας αποδοχής που είχε από τους Τούρκους πολίτες, η υλοποίηση της απόφασης παροχής θεώρησης εισόδου (βίζα) επτά ημερών σε 10 ελληνικά νησιά, «απόφαση την οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του πρόεδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, το Δεκέμβριο του 2023», όπως υπενθύμισε.

1000048243.jpg

Στον χαιρετισμό της, η Δήμητρα Μπάμπαλη, επικεφαλής της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού στην Τουρκία, τόνισε ότι στόχος της εκδήλωσης ήταν οι Τούρκοι πολίτες να γνωρίσουν ακόμα περισσότερες Περιφέρειες της Ελλάδας και να τις επισκεφθούν, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρόεδρο και τα μέλη της Türsab για τη στενή και καρποφόρα συνεργασία επισημαίνοντας πως «εάν ο πολιτισμός ενώνει, ο τουρισμός σπάει προκαταλήψεις και στεγανά».

Το βράδυ παρατέθηκε επίσημο δείπνο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη προς τιμή των συμμετεχόντων.