Κομμωτήρια δύο ταχυτήτων, γίνεται; Δεν γίνεται κ. Σταϊκούρα

390
Χρ. Σταϊκούρας: Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι ρεαλιστικό και κοστολογημένο tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Από τις πρώτες επιχειρήσεις που έκλεισαν από την κυβέρνηση με στόχο τον περιορισμό του κορωνοϊού ήταν τα κομμωτήρια και ορθώς. Πολλές φορές αυτά μετατρέπονται σε χώρους συνάντησης και συζήτησης δημιουργώντας ένα περιβάλλον επικίνδυνο για την διασπορά του ιού. 

Υπάρχουν όμως και οι άλλοι κομμωτές. Εκείνοι των ζώων συντροφιάς και συγκεκριμένα των σκύλων. Αυτοί έχουν εξαιρεθεί προς ώρας από τα μέτρα. Τυπικά τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά. Ουσιαστικά έχουν κλείσει αλλά δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αυτούς.

Έχουν κλεισει γιατί δεν προβλέπεται πουθενά κωδικός «πάω τον σκύλο μου για μπάνιο και κούρεμα». Τόσο η αστυνομία όσο και οι εφορίες σηκώνουν τα χέρια ψηλά και δεν έχουν να απαντήσουν σε όσους καλούν και ζητούν διευκρινήσεις.

Πρόκειται ξεκάθαρα για αστοχία που προφανώς συνδυάζεται με άγνοια. Και θα πρέπει να διορθωθεί. Είτε με ένταξη του σχετικού ΚΑΔ στα μέτρα είτε με μια ακόμα αιτιολογία εξόδου από τα σπίτια μας. Είναι στη διακριτική ευχαίρεια του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Εκείνο που δεν μπορεί να ισχύσει είναι να υπάρχουν κομμωτήρια δύο ταχυτήτων…

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr