Αιτήσεις για δωρεάν ή χαμηλού κόστους διακοπές με το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν από πρωί του Σαββάτου (15/7) έως και τα μεσάνυχτα της Τρίτης (18/7) οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ.

Εντελώς δωρεάν είναι η διαμονή σε 12 προορισμούς. Ειδικότερα, δωρεάν είναι έως 10 διανυκτερεύσεις για καταλύματα στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον Νομό Εβρου, και έως 12 διανυκτερεύσεις στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Αννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου.

Στους υπόλοιπους προορισμούς, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, καταβάλλοντας μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Αιτήσεις για 25.000 συνταξιούχους

Από το σύνολο των αιτήσεων που θα υποβληθούν, στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 25.000 δικαιούχοι με τα μέλη των οικογενειών τους που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr.

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα).

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον Αύγουστο, ενώ, επιπλέον, προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (από 26.04.2024 έως 12.05.2024). Η αύξηση ισχύει για όλο το χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή για τη γενική κατηγορία των δικαιούχων και για τους πολύτεκνους. Για τα Άτομα με Αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ.